Szórakozás

Erős Antónia: Aki császárral akar szülni, az bolond

Az RTL Klub Híradójának műsorvezetője, Erős Antónia 38 évesen szült, és egyáltalán nem bánja, hogy nem előbb.

Nekem így tökéletes volt, főleg hogy egyszerre lett egy lányom, és egy fiam. Ha lehetett volna előre, akkor valami ilyet kívánok magamnak. A férjem viszont szinte sokkot kapott. Ezt nem lehet szépíteni. Fehér volt, mint a fal. Betámolygott az orvosi szobába, leroskadt egy fotelbe, és bámult maga elé. Kértem, próbáljon egyet mosolyogni a doktornőre, mert kínos, hogy azt mondták, gyerekünk születik, ő meg itt agonizál. Azt válaszolta, értsem meg, ezen nem lehet mosolyogni, ez olyan, mint egy közelgő katasztrófa. Azért mondta, mert a környezetünkben van néhány ikres család, és mindenhol azt látta, hogy szét voltak csúszva a szülők, azt sem tudták, hová kapjanak. De nálunk nem lett „katasztrófahelyzet”, részben éppen azért, mert ő ott volt, a feladatok túlnyomó részét ketten csináltuk. Csodálatos, ha egy apa a nap jelentős részében a gyerekeivel lehet

– mondta a Borsnak Erős Antónia, akinek párja végül a 17. héten békült meg, amikor megtudta, hogy egy fiú és egy lány érkezik.

A híradós arról is beszélt, hogy császármetszéssel szült, mivel nem engedték természetes úton az ikerterhesség, a cukorbetegség és a kora miatt. Erős Antónia nem titkol, hogy rossz élményeket hordoz magában a császár kapcsán.

Borzalmas volt! Aki császárral akar szülni, az bolond! Jobb lenne, ha csak akkor végeznék el, ha muszáj. Tessék tudomásul venni: a császármetszés nagyon komoly kockázatokkal járó műtét, nem kedvtelésre van, nem válaszható lehetőség. Nem az a szerepe, hogy az anyuka megússza a fájdalmakat. Arra találták ki, hogy indokolt esetben megmentsék a baba vagy az anya életét. Szörnyű élmény volt. Nagyon sokáig voltak fájdalmaim, minden bajom. Nem értem azokat a nőket, akik ezt szeretnék, és az orvosokat sem, akik indok nélkül megcsinálják.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik