Szórakozás

„Pár nap alatt összeköltöztünk, majd jött a hideg zuhany”

Újabb olvasó levelet kaptunk az Így jártam blogba, most egy külföldön élő magyar lány írta meg nekünk tanulságos történetét. Az első randi után már általában jele van annak, ha rossz partnerbe botlottunk, viszont ha felismerjük őket, elkerülhetjük például azt, hogy valaki azonnal hozzánk költözzön teljesen ismeretlenül. Olvasónknak sajnos nem sikerült, sodródott az eseményekkel, de végül jóra fordult az élete. Ha te is jártál már hasonló cipőben, ha külföldi magyarként nehezen találsz társat, ha szívesen megírnád, hogyan találtad meg életed szerelmét, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre.

Öt éve élek az Egyesült Királyságban. A kezdet nehéz volt, egyedül voltam, és alig töltöttem be a tizennyolcat, de szerencsére munkám és albérletem is volt. Pár hónapig éltem egyedül, aztán meguntam, és elkezdtem ismerkedni. A nyelvet annyira nem beszéltem, ezért kerestem a Facebookon egy magyar társkereső csoportot. Voltak jelentkezők, de nem igazán tudtam, mit és kit is keresek. Aztán egyszer csak írt egy londoni férfi. Megbeszéltük, hogy eljön oda, ahol lakom – körülbelül 1 óra az út vonattal -, hogy megismerkedjünk. Normálisnak tűnt, és jól elbeszélgettünk. Nem is gondoltam volna, hogy egy betegesen féltékeny férfival készülök összejönni. Aznap este elmentem vele Londonba, azelőtt nem voltam, ráadásul hajtott a kíváncsiság. Másnap délelőtt értem haza, de már bombázott az üzenetekkel, hogy belém tudna szeretni, és hogy szeretne újra találkozni. Akkor kaptam a fejemhez, amikor már összeköltöztünk, mindezt pár nap leforgása alatt!

Ami ezután jött, azt senkinek nem kívánom. Mindenkire féltékeny volt és azt mondta, hogy biztos megcsalom, amikor nincs otthon. Egyáltalán nem értettem, hova lett az az ember, akivel először találkoztam. A munkatársaimra, a barátaimra, sőt még a nővérem akkori barátjára is féltékeny volt, ha nálunk voltam. Tettlegességig sose fajult a helyzet, talán ez volt a szerencsém. Kevesebb mint egy évig tartott az egész, de az elválás sem volt zökkenőmentes. Folyamatosan hívogatott és email-eket küldözgetett, két hónap telt el, mire végleg békén hagyott. Ennek ma már négy éve. Leckeként könyveltem el, de a mai napig nem tudom, hogy bírtam ki. Ma már három éve élek együtt a jelenlegi párommal, és összeteszem a két kezem, hogy olyan férfivel vagyok, aki tényleg szeret, nem csak mondja.

Az olvasói levelet Eugénia álnevű olvasónktól kaptuk, gyakorlatilag iskolapéldáját láthatjuk annak, miért érdemes az összebútorozással várni jó sok hónapot.

Nem biztos, hogy jó ötlet

Az egyedüllét, pláne egy idegen országban nehéz. Sokan álmodoznak olyan szerelemről, amiket a filmekben látni, a romantikus regényekben olvasni. A valóság azonban megviselheti az idegrendszert, és ha egy teljesen idegennel ismerkedik meg egy nő, fennáll annak a lehetősége, hogy egy ideálba szeret bele, nem pedig az illető személyébe. Van az a mondás, hogy az emberek képesek a kapcsolat elején szó szerint szerelmesre szeretkezni egymást, csakhogy ez nem elég alapja egy tartós kapcsolatnak. Az olvasónk társra vágyott, és az első szimpatikusnak tűnő jelentkező máris meghódította. Sajnos egy olyan férfit fogott ki, aki szinte biztos, hogy kötődési zavarral és szorongásokkal él együtt: az azonnali összeköltözés és a beteges féltékenység ezekre utal.

Nehéz felismerni, ha nem jól választottunk élettársat, pedig ezt kellene igazán megválogatnunk. Az összeköltözés az alkalmazkodásról szól, a türelemről, a hosszú távú kapcsolat alapja pedig csakis egy szerető-értő, elfogadó partner lehet alkalmas. Lehetséges, hogy olyan az anyagi körülmény, hogy ideálisnak tűnik az összeköltözés, hiszen így csak egy lakást kell fizetni. Csakhogy ezzel muszáj várni, pontosan azért, hogy kiderüljön, milyen a másik ember természete.

A szerelmet, az összetartozást erősíti, ha minél több élethelyzetben ismerjük meg egymást, mielőtt összeköltözünk. A randizás időszakát nem szabad kihagyni, a párkapcsolat szakaszainak megvan a maguk szépsége, nem kell rögtön az eljegyzéssel indítani.

Olvasónk sajnos beválasztott, és ahogyan tudott, ki is szállt a kapcsolatból, de igen nehezen. Tanulságos történet, amiből a legfontosabbat érdemes kiemelni: vannak előjelei annak, hogy nem a legjobb embert választottuk. Eleinte igen vonzó lehet, hogy egy sármos, jóképű férfi megmutat egy idegen várost, hogy olyan világot tár fel előttünk, amit addig nem ismertünk. Az is vonzó lehet, hogy szerelmes üzenetekkel bombáz, hogy elhiteti, ez különleges, egyszeri dolog, amit muszáj megélnünk együtt, hogy ez AZ a szerelem. És ez a legfőbb jele annak, hogy rossz emberrel kezdtünk: ha az első randi után másnap megállás nélkül üzenetek tömege érkezik, akkor azonnal vessünk véget az egésznek, mielőtt elkezdődött. Egyértelmű, hogy az ilyen férfi kötődési problémákkal küzd, nehezen képes egészséges emberi kapcsolatokat kialakítani, azok is valószínűleg az ő irányítása alatt történnek.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik