Szórakozás

Bangó Margit 6 hónapig titkolta várandósságát

Nem volt könnyű Bangó Margit gyerekkora: tizenégyen éltek egy kis szobában, imádott édesanyját fiatalon elveszítette, magánélete pedig korántsem alakult úgy, ahogyan azt kislányként elképzelte.

Sokszor éhes voltam, nem volt mit ennünk, apám nem győzött dolgozni a mindennapi betevőért, de a múltam minden pillanatára szívesen emlékszem vissza. Testvéreimmel nagyon jó volt a kapcsolatom, persze néha civakodtunk. Kicsinek is már vezéregyéniség voltam, én tettem rendet a többiek között. Anyámnak nem volt könnyű nyolc gyerekkel, sokszor elő is kellett vennie a vesszőt, amivel odacsapott nekünk, de utána legalább rend és fegyelem volt. Emlékszem, egy idő után már nem is kellett, hogy kapjunk; amint megláttuk a mogyorófát, olyan félelem tört ránk, hogy egy hang sem jött ki a torkunkon

– mesélte a Star magazinnak a Kossuth-díjas énekesnő, aki nagyon fiatalon, mindössze tizenhat évesen esett teherbe első szerelmétől. Ez alapjaiban megsértette a roma hagyományokat, éppen ezért félelemtől vezérelve jobbnak látta, ha inkább elhallgatja családja elől, hogy anyai örömök elé néz.

Bangó Margit újra a mellrákkal küzd
Az énekesnő eleinte a családjának sem beszélt daganata kiújulásáról.

A magánéletemet nem igazán tudtam megbeszélni a szüleimmel. Abban az időben teljesen mások voltak a gyerekek, mint most. Nem voltunk olyan felvilágosultak. A fiúügyeimet sem osztottam meg édesanyámékkal, bár tény, hogy nem is volt túl sok, ugyanis az első adandó alkalommal szerelembe estem és terhes lettem. Eltitkoltam a szüleim elől, hogy várandós vagyok. Mindig bő ruhákban jártam, és hat hónapig sikerült is elhallgatnom, utána azonban anyám megtudta, hogy babát várok. Teljesen padlót fogott. El volt keseredve és sírt. Apám szégyenkezett miattam, amiért kis csitriként, házasságon kívül estem teherbe. A kislányom születése után felém se nézett, úgy haragudott. Marika már három hónapos volt, amikor először meglátogatta. A vőlegényemet cimbalomkulccsal akarta agyonverni. Nem sokkal a családalapítás után megesküdtünk, hisz nem igazán volt más alternatíva. Ha nem tesszük, csak még nagyobb bajt hoztunk volna a fejünkre

– mondta a Star magazinnak Bangó Margit, aki úgy véli, ha nem jön a kislány, akkor férjével csak egy rövid fejezet lettek volna egymás életében.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik