Szórakozás

Elkezdődött: már állnak a kordonok Katalin szülése miatt

Bár Katalin várhatóan csak április második felében szül, a londoni magánklinika előtt már most tilos parkolni. Ezek szerint talán már csak napok kérdése, hogy a fél világ meredten bámulja az élő közvetítéseket a kórház ajtajáról, illetve hogy végre megtudhassuk, lánya, vagy fia születik a hercegi párnak.

Hivatalosan is elkezdődött a várakozás, már állnak a kordonok londoni St. Mary’s kórház szülészete körül, és a parkolást is korlátozzák, vagyis a fél világ nekiállhat körmöt rágni, hogy mikor szüli meg harmadik gyerekét Katalin hercegné. Aki már nem bír magával, az természetesen már most letáborozhat a kórház előtt – maximum elküldik onnan –, de a tudósítók és a fotósok tényleg csak aznap foglalhatják el a helyüket, amikor Katalin már bevonul szülni. A biztonság kedvéért egyébként már március végén lefestették a kórház kerítését, hogy az újszülött hercegről vagy hercegnőről ne egy rozsdás kerítés előtt készüljenek az első fotók.

Azt persze nem közölték, hogy milyen dátumra írták ki Katalint, mindössze annyit tudunk, hogy április második felére várható a gyerek, de a legtöbb helyen azt írják, hogy április 23-a lesz a nagy nap. Sarolta hercegnőt egyébként három évvel ezelőtt április 25-re várták, végül pedig május 2-án született meg, szóval simán lehet, hogy Katalin mindössze két héttel Harry herceg és Meghan Markle esküvője előtt szabadul csak a kórházból, ebben az esetben viszont sokat nem fog ugrálni a lagzin.

Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke nemtől függetlenül ötödik lesz a trónöröklési sorrendben, vagyis mindenképpen nővére marad a negyedik helyen,

amivel Sarolta hercegnő történelmet írhat.

Korábban a férfiak megelőzték a nőket a trónutódlásban, ám egy 2013-as törvénymódosításnak köszönhetően már nemtől független a brit koronára várók sorrendje. A harmadik gyerek nemét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, erre várni kell addig, amíg meg nem születik, de ha fiú is lesz, Saroltát nem fenyegeti.

A royal baby érkezését a Kensington-palota hivatalos Twitter-oldalán lehet majd nyomon követni, itt jelentik be, hogy Katalin mikor vonul be a kórházba, hogy megszületett-e a gyerek, illetve hogy fiú, vagy lány. És ha már az újságírók is kiérkeztek a helyszínre, végre élő közvetítéseken is lehet majd bámulni a kórház bejáratát órákon keresztül, arra várva, hogy kilépjen rajta Vilmos és Katalin az újszülött herceggel vagy hercegnővel. Persze ha Katalin előző szüléséből indulunk ki, akkor valószínű, hogy sokat nem kell nézni az ajtót, mivel a hercegné május 2-án reggel hatkor vonult be a kórházba, 13 órával később, este hétkor pedig már a lépcsőn állt az újszülöttel.

Kvíz: Melyik királyi családhoz tartoznak ezek a gyerekek?
Keresztély herceg vajon belga, dán, vagy spanyol? Egyáltalán melyik ő? :D

Katalin egyébként húsvét óta már szülési szabadságát tölti, és várja, hogy bevonulhasson a Lindo Wingbe, ahol 2013-ban György, majd 2015-ben Sarolta is megszületett. Igaz, korábban olyan híreket is olvashattunk, hogy inkább az otthonszülést választja, de a jelek szerint ez nem így lesz, ha csak nem akarnak mindenkit megtéveszteni a kordonokkal. Persze furcsa lenne, ha a brit királyi család egyik tagja az otthonszülést választaná 2018-ban, főleg hogy már Diana hercegné is a Lindo Wingben szülte meg Vilmost és Harry herceget.

Katalin 2013-ban Grögy herceggel, és 2015-ben Saroltával – Fotó: Getty Images

Katalint egy profi orvosi stáb veszi majd körül a szülés előtt, alatt és után, a vezető orvosok pedig Alan Farthing, a királynő nőgyógyásza, illetve Guy Thorpe-Beeston lesznek majd, akik Györgyöt és Saroltát is világra segítették. A hercegné természetesen egy olyan szobát kap, ami egy ötcsillagos hotel lakosztályának is megfelel, kivéve persze, hogy ebben szülni is lehet, míg egy hotelbe általában nem ezért megy az ember.

A magánklinika oldalán található árlista szerint egyébként egy alapáras szobában egy éjszaka – nyilván ellátással együtt – 5900 fontnál, vagyis 2 millió forintnál kezdődik, míg a deluxe csomag már 6275 font, vagyis 2,2 millió forint. Ha pedig egy éjszakánál többet töltene bent a frissen szült Katalin, akkor azért még egy ezrest felszámolnak. És persze van egy olyan opció is, hogy az ember egy teljes lakosztályt béreljen, ahol már nappali is van, de erről csak öt évvel ezelőtti infók vannak – akkor egy éjszaka ugyanannyiba került, mint most a deluxe-csomag. Szóval ha tippelni kéne, akkor Katalin szülése a királyi családnak cirka 7 ezer fontba, vagyis 2,5 millió forintba kerül majd. Ha pedig a hercegné unatkozna vajúdás közben, akkor tévézhet, netezhet az ingyen wifivel, de még újságot is olvashat a délutáni tea felszolgálásakor, hisz nyilván az is jár egy brit magánklinikán.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik