Szórakozás

Az megvan, mikor Cooky egy toll, egy alma és egy ananász kapcsolatáról énekelt?

Április 15-én kezdődik A Nagy Duett legújabb, hatodik évada. A TV2 egyik legsikeresebb műsorának formátuma viszonylag egyszerű: adott egy profi énekes és egy kevésbé profi (azaz amatőr) magyar híresség, akik egy párt alkotva próbálják a csillagokat is leénekelni az égről. Néhány nap múlva indul az új évad, összeszedtük a legjobb pillanatokat.

Marcellina elkíséri Pumped Gabót gyúrni
Még életében nem tette be a lábát edzőterembe.

Előtte viszont beszéljünk arról, hogy A Nagy Duett az a műsor, ahol általában tényleg azok a párosok nyernek, akiknek hangi és előadói képességeik alapján nyerniük kell. Emellett jókat nevethetünk a fahangokon és botlábakon és nagyokat is csodálkozhatunk: a műsor készítői ebből a szempontból nagyon okosan építik fel a show-t, ugyanis minden évadban találkozhatunk olyan párossal, akik közt az amatőr tag sem feltétlenül amatőr és olyan is, ahol a profi énekes sem feltétlenül profi, így előbbi a minőségre éhes néző étvágyát csökkenti, még utóbbi feladata csak az instant szórakoztatás. Hódi Pamelát például összerakhatták volna Emilióval is, de a mulatós slágereiről híres Jollyval nyilván szórakoztatóbbak voltak, és valószínűleg Molnár Ferenc Caramelnek sem sikerült volna megnyernie az első évadot, ha Trokán Nóra helyett valaki mással állítják párba.

Első évad

A műsor bemutatkozó évadénak párosai között láthattuk Falusi Mariannt és Árpa Attilát, Tóth Gabit és Till Attilát, valamint a végül diadalmaskodó Molnár Ferenc Caramelt és Trokán Nórát is. Utóbbi párosról már az első adás után lehetett sejteni, hogy döntőzni fognak, a széria közepére pedig szinte biztossá vált győzelmük. Az évad legjobb és legviccesebb produkciója viszont egyértelműen a Zoltán ErikaHajdú Péter páros Shakira feldolgozása volt. A duó amatőr tagja leginkább – talán egyáltalán nem létező – ritmusérzékéről volt híres, ami ebben az előadásban is tökéletesen megmutatkozott, hiszen Zoltán Erikának az éneklés mellett a ritmust is folyamatosan vissza kellett varázsolnia a színpadra.

Második évad

A második évadban fordult elő először és azóta is utoljára, hogy egy páros önszántából adta fel a versenyt. Csézy és Gesztesi Károly az énekesnő nagymamájának halála után döntöttek úgy, hogy kiszállnak a show-ból. A szériában amúgy két kiemelkedően jó párost láthattak a nézők: Bangó Margit és Lakatos Márk duóját, valamint a végül dobogó legtetejét elfoglaló Kökény AttilaCseke Katinka párost. Előbbinek ugyan csak a második hely jutott, a legemlékezetesebbek talán még így is ők voltak, hiszen a profizmusáról híres Bangó és a nagyon lelkes amatőr Lakatos alkották a legaranyosabb párosítást, amit tökéletesen prezentált a Váradi Roma Café együttes Umbala Umba című dalának feldolgozása.

Harmadik évad

A műsor harmadik szériája volt talán a legszínesebb párosok tekintetében. Sipos Péter mellett például Csisztu Zsuzsát láthattuk, de Nótár Mary és Fekete László párosa is nagyot ment az évad során. De vajon arra gondoltuk volna-e valaha, hogy a dobogó legtetején Cooky-t láthatjuk majd? Az őszinte válasz természetesen nem, pedig a rádiós és párja, az egykori Megasztáros Hien többször is maximális ponttal zárta az estéket. Legemlékezetesebb előadásuk egy magyar népdal feldolgozása volt.

Negyedik évad

Talán sosem fogjuk elfelejteni, ahogy Fésűs Nelly és Berki Krisztián kacsajelmezben énekli a Kacsatáncot, ahogy azt sem, ahogy Rubint Réka háromszor is nekifut, hogy a Dirty Dancing klasszikus emelését megcsinálják partnerével Pintér Tiborral. És erről az évadról nem is kell többet írnunk, ennyi is bőven elég.

Ötödik évad

Az évad legszórakoztatóbb és ezért leginkább szekunder szégyenérzetét kiváltó előadása egyértelműen Jolly és Hódi Pamela Animal Canibals feldolgozása volt, amelyben a páros egyik tagjának sem sikerült eltalálnia a mára már ikonikussá vált rapszám ritmusát.

Nem szabad viszont elmennünk  az ötödik évadban már zsűriként helyet foglaló Cooky extra produkciója mellett sem. A rádiós a toll, az alma és az ananász kapcsolatáról énekelt, a japán Pikataro Pen Pineapple Apple Pen című dalát feldolgozva. Ettől sosem lesz jobb.

A hatodik évadban olyan párosokkal találkozhatunk, mint például Tóth Andi és Rippel Feri, vagy Takács Nikolas és Tápai Szabina, de színpadra lép még Marcellina is Pumped Gabo oldalán, így nem kell aggódnunk, hogy szórakozás nélkül maradunk.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik