Szórakozás

Megtaláltuk volna az Oscar-díjak titkát?

A filmtörténelem során számtalan esetben előfordult már, hogy egy-egy színésznek, vagy színésznőnek drasztikus – és nem feltétlenül egészséges – testi változásokon kellett átesnie egy megformált szerep miatt. Bár kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek az extrém változásokkal járó szerepvállalások általában sikeres filmeket eredményeztek. Összegyűjtöttünk néhány emlékezetes celebtranszformációt, a példákból pedig egy közös minta is kirajzolódni látszik.

Anne Hathaway 2012-ben A nyomorultak című film kedvéért összesen tíz kilótól szabadult meg, a haját pedig tüsire vágatta, hogy aztán pár hónappal később átvegye második Oscar-díját. A színésznő két lépcsőben fogyott: a forgatások előtt tisztítókúrával ledobott magáról három, majd a forgatás alatt még plusz hat kilót. Utóbbit annak köszönhette, hogy csak napi két zabkekszet evett.

Anne Hathaway 2012. december 10-én A nyomorultak New York-i premierjén ( Fotó: Larry Busacca/Getty Images)

Hathaway-nek most ismét egy szerep miatt kell megváltoztatnia súlyát, de a mérleg nyelvének 2012-vel ellentétben most felfelé kell elmozdulnia. A színésznő egy Instagramra feltöltött videóban mutatta meg követőinek, hogy milyen edzés segítségével szeretné elérni majd a megfelelő eredményt, illetve a bejegyzéssel azoknak is üzent, akik bántanák a felszedett kilók miatt, mivel úgy érzi, hogy azok, akik a következő időszakban súlya miatt megszégyenítenék, igazából önmagukkal nincsenek kibékülve.

Hilary Swank

Hilary Swank 2005-ben kapta meg  Maggie Fitzgerald szerepét a Millió dolláros bébi című filmben. A valós történetet feldolgozó sztori kedvéért Swank összesen hat kilót szedett magára, amit úgy ért el, hogy még akkor is evett, amikor már azt érezte, hogy jól lakott. Valószínűleg nem ez a legegészségesebb módszer a megfelelő súly eléréséhez, de végül a színésznőnek mégis megérte, hiszen Oscar-díjjal jutalmazták alakítását.

Hilary Swank a 77. Oscar-gálán 2006-ban. (Fotó: M. Von Holden/FilmMagic)

Chriss Pratt

A Marvel univerzum egyik legsikeresebb alkotása a A galaxis őrzői. A film egyik főszereplője Chris Pratt, aki több mint harminc kiló súlyfeleslegtől szabadult meg szerepe kedvéért. Az egykor pocakos színész módszere a rendszeres sörfogyasztás elhagyása volt, amit paleo diétával és testmozgással egészített ki. És vajon mi lett az eredmény? Világhír és kockás has.

Chris Pratt A galaxis őrzői világpremierjén 2014. július 21-én. (Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Christian Bale

Chirstian Bale az átalakulások mestere, hiszen ő az a színész, akinek karrierje során már több esetben kellett valóban extrém módon lefogynia, vagy meghíznia. 2004-ben A gépész című film kedvéért – amiben egy álmatlanság miatt kóros soványságban szenvedő férfit alakított – összesen harminc kilótól megszabadulva 54 kilósra fogyott, majd alig egy évvel később Batman megformálásához 45 kiló izmot épített magára.

Christian Bale A gépész New York-i premierjén (Fotó: Sylvain Gaboury/FilmMagic)

Jared Leto

Jared Leto 2004-ben játszotta el John Lenon gyilkosát, Mark David Chapmant a Chapter 27 című filmben. Elsőre talán furcsa választásnak tűnhet Leto erre a szerepre, hiszen Chapman hozzá képest finoman szólva is nagyobb darab volt, de ez végül nem jelentett gondot. Az Oscar-díjas színész 24 kilót hízott a tökéletes szerepmegformálás érdekében, amit szimplán csak rengeteg evéssel ért el.

Jared Leto a Chapter 27 forgatásán (Fotó: RJ Capak/WireImage)

Matthew McConaughey

Talán senkit nem bántunk meg azzal, ha őszintén kimondjuk, Matthew McConaughey évekig a Zs-kategóriás filmek ünnepelt sztárja volt. A színész végül akkor lett igazán elismert, amikor 2013-ban a Mielőtt meghaltam című filmben eljátszotta az AIDS-beteg Ron Woodroof karakterét. A hatalmas izmairól (is) híres színésznek kilenc kilótól kellett megszabadulnia a szerep kedvéért, amiért végül Oscar-díjjal jutalmazták.

Matthew McConaughey a Mielőtt meghaltam premierjén 2013-ban. (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

Charlize Theron

Talán tényleg az extrém változás lehet az Oscar egyik nagy titka, hiszen Charlize Theront is akkor tüntette ki az Amerikai Filmakadémia, amikor A rém című film főszereplőjeként 13 kilót hízott.

Charlize Theron A rém premierjén (Fotó: Getty Images)

Renée Zellweger

Renée Zellweger, Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő először 2001-ben, Bridget Jones megformálása miatt szedett magára tizenhárom kilót, majd alig egy évvel később, 2002-ben a Chicago-ban Roxie Hart szerepe miatt le is dobta magáról ezt a súlyfelesleget.

Renee Zellweger a 60- Golden Globe-gálán 2003-ban. (Fotó: Frank Micelotta/ImageDirect)

Tom Hanks

Tom Hankset 2000-ben modernkori Robinson Crusoe-ként láthattuk a mozivásznon a Számkivetett című filmben. A lakatlan szigeten ragadt szerep megformálásához Hanksnek több mint húsz kilótól kellett megszabadulnia, amit főleg konkrét éhezéssel ért el, mivel így egyáltalán nőttek izmai, ami a karakter szempontjából fontos volt. A színészt végül Oscar-díjra jelölték.

Tom Hanks az 58. Golden Globe-gálán 2001-ben. (Fotó: SGranitz/WireImage)

(Kiemelt kép: Jason Merritt/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik