Szórakozás

Kifizették Galambos Lajos százmilliós gáz- és áramszámláját

Bár több hónapos csúszás után végre érdemben is elkezdődött, ám harmadjára is halasztással folytatódott a tetemes közüzemi díj elcsalásával vádolt Galambos Lajos, felesége, Boglárka, valamint 9 társuk büntetőpere. A Budaörsi Járásbíróságon ezúttal a mulatószenész védőügyvédje kérelmezte az elnapolást arra hivatkozva, hogy 27 munkanap nem elegendő egy 44 347 oldalas vádirat tanulmányozására. Május végén folytatják a tárgyalást.

Azonban a rövid tárgyalás is elég volt arra, hogy egészen érdekes fordulatot vegyen az ügy. Lagzi Lajcsi ügyvédje benyújtott három dokumentumot, amelyben az érintett közműszolgáltatók, vagyis az Égáz-Dégáz, az E-On, valamint a TIGÁZ-DSO Kft. igazolja, hogy a zenész tartozá­sa már nem áll fenn.

Társaságunknak a szerződésszegéssel okozott kára, megállapodás alapján megtérült, így az ügyeket lezártként kezeljük

– írta például az Égáz-Dégáz Zrt., megfogalmazva azt is, hogy a megállapodás szerint a kötbér és a műszaki beavatkozások költségére még igényt tart. A másik két szolgáltató dokumentumain ugyanez szerepel, valamint az is, nem élnek polgárjogi igénnyel a vádlottakkal szemben.

Az iratok megismerése kapcsán azt hihetnénk, hogy ha a vád szerint összesen közel százmilliós kár a szolgáltató szerint megtérült, akkor azt Lajcsi vagy vádlott-társai bármelyike fizette ki. Lajcsi azonban kiemelte: ő egy forintot sem fizetett. Ügyvédje a Borsnak magyarázta el a helyzetet.

A fogyasztó rendezte azt. A vádiratban öt fogyasztási hely és öt közműszolgáltató szerepel, több szerződésről van szó. A fogyasztók gazdasági társaságok, de ezek egyikének sem tulajdonosa, sem Galambos Lajos, sem a többi vádlott

– magyarázta dr. Fröhlich Krisztián ügyvéd, akinek arról nincs információja, hogy pontosan ki vagy kik fizették meg a tartozást.

(Kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik