Szórakozás

Előadás közben lezuhant, és meghalt a Cirque du Soleil egyik légtornásza

Egy floridai előadás közben történt a tragédia.

Meghalt a Cirque du Soleil kanadai cirkusztársulat egyik légtornásza, miután egy floridai előadás közben a színpadra zuhant. A baleset helyi idő szerint szombat este történt. A társulat vasárnap jelentette be, hogy a 38 éves Yann Arnaud belehalt a sérüléseibe.

„Az egész Cirque du Soleil családot sokkolta és összetörte ez a tragédia. Yann 15 éve volt velünk, és mindenki imádta, akinek volt szerencséje megismernie” – írta közleményében a cirkusz.

A francia Arnaud a társaság egyik legtapasztaltabb művésze volt, és „nagyon meglepődtünk, hogy ilyesmi történt” – mondta el a Reuters brit hírügynökségnek a cirkusz vezetője, Daniel Lamarre.

A Tampa Bay Times cikke szerint Arnaud nagyjából 4 méteres magasságból zuhant a színpadra, miután lecsúszott a keze a kötélről. A baleset azért is meglepő, mert a szám egyébként biztonságosabbnak számít – mondta Lamarre a Reutersnek.

Horrorbalesetet szenvedett a Cirque du Soleil egyik artistája
Mélybe zuhant a trapézról az ausztráliai Brisbane-ben, előadás közben.

Az előadást azonnal félbeszakították, és a következő napokra meghirdetett előadásokat is lemondták az eset miatt. A baleset körülményeit a helyi hatóságok vizsgálják.

A cirkusz 34 éve tartó működése alatt ez volt a harmadik halálos baleset.

Szörnyethalt a Cirque du Soleil egyik akrobatája
A közönség szeme láttára halt szörnyet szombaton egy Las Vegas-i előadás közben a Cirque du Soleil egy légtornásza, akinek biztosítókötele ismeretlen okból kioldódott.

Kiemelt fényképen a baleset utáni pillanatok. Fotó:YouTube/WFLA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik