Szórakozás

Milliókat fizetett volt cégének Németh Kristóf

Fél éven keresztül ügyvédek hadával tárgyalt Németh Kristóf, hogy visszaszerezhesse a Játékszíntől és újra játszhassa kedvenc darabjait új teátrumában. Így az Uránia Filmszínházban működő Fó­rum Színház nemrégiben újra műsorra tűzhette A hűtlenség ára és a Napsugár fiúk című színművet.

Ha valahonnan távozom és új dologba kezdek, akkor semmilyen szempontból sem szeretek üres kézzel távozni. A ko­rábbi cégtársaimmal több mint fél éven át, seregnyi ügyvéd közreműködésével tárgyaltunk, mire igen súlyos összegért sikerült megvásárolnom az elmúlt hetekben műsorra tűzött A hűtlenség ára című darabunkat, illetve a Benedek Miklós és Gálvölgyi János főszereplésével játszott Napsugár fiúkat

– mesélte Németh a Borsnak. A lap szerint a színházigazgató milliókat utalt volt cégének, hogy a két darabot visszaszerezze.

Német Kristóf és a Játékszín között két éve kezdődött konfliktus, csúcsra pedig 2017 októberében ért, amikor a színészt saját tudta nélkül cserélték le a színház egyik darabjában, ami azért volt érdekes, mert Németh nem csak színészként, hanem tulajdonosként is érdekelt volt a színház életében.

Törekedtem arra, hogy a volt üzlettársaimmal békében váljunk el, számomra ez nagyon fontos volt. A Játékszín éléről való távozásom egy dologra megtanított: ebben a szakmában egy-két barátom van és nagyon sok ismerősöm. Természetesen akadnak ellenségei is az embernek, de erről Friderikusz Sándor egyik híres mondása jut eszembe: Hálás vagyok a barátaimnak, de az el­lenségeimnek még inkább, mert ők inspirálnak. Ha a rosszakaróimról kérdeznek, viccesen mindig azt mondom: Ha nem terjesztenek rólam hazugságot, akkor igyekszem nem elmondani róluk az igazságot

– tette hozzá Németh Kristóf.

(Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik