Szórakozás

Így élte meg Tatár Csilla, hogy bántották A Dal-ban

Tatár Csilla a Blikk nőnapi főszerkesztője. Az MTVA műsorvezetője ennek kapcsán elmondta: nemcsak ma, de egész évben figyel arra, hogy hallassa a hangját a nőket érintő fontos témákban.

A #metoo mozgalomnak nagyon sok vetülete van, nehéz róla röviden beszélni. Azt gondolom, hogy minél többen emelik fel a hangjukat ebben a témában, annál nagyobb segítséget és biztonságot adnak olyanoknak, akik nem annyira erősek. Engem nem zaklattak, szerencsére, de sértő beszólásokat rendszeresen kapok utcán, vezetés közben. Ezeket nem hagyom annyiban, olyan nő vagyok, aki ilyenkor igenis visszafordul, és megmondja a magáét. De a nemek közötti bérkülönbség is fontos téma, nemcsak nőnapon. Látom, mekkora különbségek vannak a női és a férfi munka megítélésében, de abban is, hogy egy-egy mondatot férfi vagy nő mond-e ki. Sokkal több mindent elfogadnak, igaznak gondolnak, ha egy férfi szájából hangzik el

– mondta a Blikknek Tatár, aki azt mondja, a munkáját sosem ítélték meg máshogyan, csak mert nő. Azzal azonban szembesült, hogy milyen, amikor képernyősként bántják.

Tatár Csilla: Nem a bébiszitternek szültem
Azt is elmondta, mikor tér vissza a tévébe.

Kaptam én hideget-meleget, főleg a szülés után A Dalban. Pedig nem szabadna, hogy téma legyen, hogy egy nő szülés után hány kiló, jegyzem meg, az én esetemben mindössze hat kilóról beszéltünk. Miközben magam is meglepődtem, mennyire nem vagyok ura a saját testemnek, elszabadultak a kötőszöveteim, a hormonjaim, burkoltan lekövéreztek. De egy idő után nem érdekelt, direkt ettem a szendvicseket, így provokáltam vissza. Egy kicsit még élveztem is, hogy eltűntek az addigi állandó jelzők a csinos, a szexi, a szőke, mert ezek sosem a munkámról szóltak.

Tatár Csilla arról is beszélt, hogy bár jelenleg nincs műsora az MTVA-nál, továbbra is állományban van. Hozzátette: van egy kidolgozott saját műsorkoncepciója költségvetési tervvel. De sok mindentől függ, hogy megvalósul-e.

(Kiemelt kép: instagram /@csillatatar)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik