Szórakozás

A jó fiút válasszam kevés fizetéssel vagy a rossz fiút sok pénzzel?

Olvasónk dilemmázik, ezért levelet írt nekünk. Ha hasonló történeted van, hozzászólnál a cikkünkhöz, üzennél a levélírónak, akkor megteheted az igyjartam@24.hu címen.

Két pasi is van az életemben, de nem tudok dönteni. Úgy lenne jó, ha a kettő egy ember lenne, de tulajdonképpen mindkettejüket szeretem. Az egyik, nevezzük F-nek, igazi jó fiú, virágot kapok, udvarol, bókol, vacsorázni visz, kedves, érdeklődő ember, aki szerényen él, de láthatóan így is boldog. Nem keres sokat, és a családja vidéken él, szegények, ez a legfőbb oka annak, hogy nem őt választom. Tudom, hogy ez hülyén hangzik, és ezért sokan megszólhatnak, de számomra fontos a pénz, szeretném azt látni, hogyha gyereket vállalok a társammal, akkor fel fogjuk tudni nevelni, ha nem szenvedne semmiben hiányt. Én is szegény családból jöttem, nehezen éltünk, én ezt a sorsot nem akarom a gyerekeimnek.

A másik fiú, akit nevezzünk D-nek, sokkal gazdagabb, ő is udvarol a maga módján, de ő sármosabb, igazi nőcsábász típus, aki két mondattal mindenkit levesz a lábáról. Jó kocsi, márkás ruhák, gazdag család, jó karrier, ezek jellemzik, és bevallom, el tudnám magam képzelni mellette. Csakhogy érzelmileg másmilyen, jó a humora, rengeteget nevetünk, de nem érzem azt, hogy tartós lehetne a dolog, legalábbis nem az én részemről. Nem tudom, elég lennék-e neki, vagy továbbállna más nővel, amikor éppen jön egy jobb. Félek, hogy csak azért kellek neki, hogy kipipálja, én is megvoltam neki. Egyikükkel sem feküdtem le, csak csókolózás és petting volt, az viszont mindkettejükkel fantasztikusan sikerült. Mit tegyek, kit válasszak? Képtelen vagyok bármelyiküknek is nemet mondani.

A levelet Ági nevű olvasónktól kaptuk, akinek természetesen nem ez a neve, de az ő névtelenségét is megőrizzük.

Mit lehet tenni?

A Melyiket válasszam? kérdés tipikusnak nevezhető párválasztási dilemma. Szexuálterapeutaként nem mondhatom meg, kit válasszon, maximum abban segíthetek, hogy felhívom a figyelmet pár dologra, amik segíthetnek a döntésben. A válasz az röviden, hogy addig nem lehet megalapozottan dönteni, amíg nem ismeri meg az olvasó mindkét fiút. Azt is érdemes szem előtt tartani, milyen kapcsolat a cél. Ha csak kalandozna valaki, akkor a menőbb, csinosabb, sármosabb pasi is jó döntés lehet. Ha nem csak együtt járni, hanem együtt élni is szeretne valakivel, akkor azt a fiút jó választani, aki őszinte, aki megbízható, hiszen a külsődleges jegyek mellett a tartalom a legfontosabb.

Amikor felmerül a kérdés, hogy egy nő két férfit szeret, akkor benne van a pakliban, hogy valójában egyiket sem szereti, csak jól elvan.

Az életre szóló döntésben bizonyos szempontok figyelembevétele segíthet, ezek közül pedig csak egy az anyagi helyzet.

Olvasónk ezt emelte ki elsősorban, holott ha még fiatal a szegény családból származó fiú, akkor van esélye olyan karriert befutni, amivel anyagi biztonságot is tud teremteni. A pénz mellett az érzelmi biztonság és a szexuális összhang is sokat nyomnak a latba, és az sem utolsó tényező, hogy akit társként választunk, a legjobb barátunk, legfőbb bizalmasunk lesz. A levélből úgy tűnik, hogy mindkét fiúba egy kicsit szerelmes, vagy talán az sem, csak jólesik az udvarlásuk, közeledésük. Az is lehet, hogy másoknak szeretne megfelelni, és olyasvalakit szeretne választani, aki anyunak, apunak, barátoknak is megfelelő lehet, és nem ellenkeznek majd az illető személye miatt.

A hosszú távú kapcsolatokban nem a szülők élnek együtt a társunkkal, hanem mi, így egyértelműen csak mi tudhatjuk, ki számunkra a legmegfelelőbb.

Mindenkinek joga van hibázni, és a saját hibáiból tanulni, ezt se felejtsük el, tehát olyasvalakit válasszunk, aki nekünk megfelelő, nem a körülöttünk élőknek ideális.

Egyáltalán nem biztos, hogy akit nem társnak választ, azzal egy életre meg kell szakítani a kapcsolatot. Elképzelhető, hogy jó barátság lesz a kapcsolatból, és magától rendeződnek a viszonyok. Ehhez azonban muszáj sokkal mélyebben is megismerni mindkét embert, és ha alkalom adódik rá, akkor a szexualitást is élje meg. A testiség is befolyásolhatja a döntést, sőt, nemcsak az, ha jó, hanem az is, ha nincs meg a harmónia. Addig is, amíg a döntés megszületik, úgy korrekt, ha az olvasó közli mindkét fiúval, egyelőre egyikük se számítson a kapcsolat kizárólagosságára. Azzal érvelve, hogy még iskolába jár, hogy még nem ismeri eléggé az illetőt. Részleteket nem kell elmondani, hiszen megbántaná mindkét fiút, és mindenképpen rangsorolnia kellene őket.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik