Szórakozás

Gary Oldmant és Kobe Bryantet régi zaklatási ügyük miatt vették elő az Oscar után

Gary Oldman a legjobb férfi főszereplő kategóriát nyerte meg, Kobe Bryantet pedig a Dear Basketball című animációs rövidfilmért díjazták vasárnap éjjel a Oscar-gálán. A díjátadó után hirtelen kibukott mindkettőjük több mint 10 éve történt zaklatási ügye.

A Weinstein-botrány óta mindenkit kitiltanak a díjátadókról, aki ellen zaklatási pert indítottak, de ketten mégis Oscart kaptak közülük. Ezen rengetegen kiakadtak. Viszont se Oldman, se Bryant zaklatási ügye nem bizonyított, vádat sosem emeltek ellenük, valójában csak az érintettek tudhatják, hogy pontosan mi történt.

Oldmant a volt felesége vádolta meg 2001-ben azzal, hogy a nyakát szorongatta, mikor a rendőrséget próbálta hívni, majd az arcába csapta a telefonkagylót, mindezt a gyerekek előtt. Oldman szerint ez az állítás tele van hazugsággal és féligazsággal.

Bryant állítólag 2003-ben megpróbált megerőszakolni egy lányt, ebből feljelentés is lett, de végül az áldozat nem működött tovább együtt az ügyészséggel, így ejtették a vádakat. Ellene már petíció is indult, több tízezren kérték, hogy vegyék el tőle a díjat.

Kiemelt kép: Getty Images / Dan MacMedan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik