Szórakozás

Ma lenne 101 éves Gábor Zsazsa

Alig több mint egy éve hunyt el a magyar származású GoldenGlobe-díjjal is jutalmazott amerikai színésznő. Gábor Zsazsa 1917. február 6-án Gábor Sári néven született Budapesten és 1941-ben emigrált a testvéreivel az Egyesült Államokba. 2016. december 18-án, nem sokkal a 100. születésnapja előtt halt meg, miután megállt a szíve. Ma lenne 101 éves.

Férjek és csillogás - Gábor Zsazsa élete képekben
Fantasztikus fotókkal idézzük fel a 99 éves korában elhunyt színésznő életútját.

A halála előtti másfél évtizedben már elég rossz állapotban volt. 2002-ben autóbalesetet szenvedett Los Angelesben, aminek következtében részben lebénult és kerekesszékbe került. 2005 és 2007 között két stroke-ja is volt, 2011-ben pedig amputálni kellett jobb lábát térdtől lefelé egy fertőzés miatt.

A világ számára azonban nem az ágyhoz kötött évei ugranak be róla, sokkal inkább az, hogy mennyire szerette az életet és mennyi férjet fogyasztott el. Zsazsa összesen kilencszer házasodott, hétszer vált el, egyik házasságát alig egy hónap múlva érvénytelenítették, az utolsó házassága pedig 1986-tól a haláláig tartott. A színésznő egyetlen gyereke, Francesca Hilton második férjétől, Conrad Hiltontól született.

Gábor Zsazsa születésének évfordulóján megkerülhetetlen, hogy felidézzük legemlékezetesebb mondásait:

"Egy gazdag férfi nem lehet ronda" - 10+1 idézet Gábor Zsazsától
A 99 évesen elhunyt magyar származású díva szarkasztikus humorával néha saját maga elé is görbe tükröt állított.

Kiemelt kép: Gabriel Olsen/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik