Szórakozás

„Minden tökéletes, mégis, más nőkre is vágyom”

Egyáltalán nem bűn és nem szégyen, ha egy fiatal férfi nemcsak a barátnőjében, hanem más nőkben is meglátja a szépet, a vonzót. Mindaddig, amíg nem kell hazudnia sem másnak, sem önmagának.

Ősz elején kialakult egy komoly kapcsolatom egy nagyon szép lánnyal. Elég régóta beszélgettünk online, és végül összejöttünk. Vele vesztettem el a szüzességemet is. A kapcsolatban minden csodás, szeretem és tudom, hogy ő is szeret engem. A probléma ott kezdődött, amikor öthónaposak lettünk. Továbbra is csodás volt maga a kapcsolat, nem is veszekedünk soha, és bár szeretem, folyamatosan késztetést érzek rá, hogy más lányokkal beszélgessek, vagy esetleg lefeküdjek velük – és a megjelenésemnek köszönhetően ez lehetséges is lenne.

Az értékrendembe nem fér bele, hogy megcsaljam, és elveszíteni sem akarom őt, tehát soha nem tettem meg és nem is fogom. Még alkohol befolyása alatt sem. Meg sem fordul a fejemben, hogy szakítsak vele, mivel ahogy korábban leírtam, minden tökéletes. De fogalmam sincs, mit tehetnék a késztetéssel. A szexuális életünk teljesen rendben van, gyakran szeretkezünk, és érezzük, hogy mit akar a másik, tehát azt sem tudom mondani, hogy a rossz szex miatt lenne. Teljesen tanácstalan vagyok, és erről beszélni vele nem biztos, hogy túl jó ötlet lenne. Félek, hogy elveszne a bizalom. Mi történhet velem ? Miért érzek késztetést?

Újabb olvasói levelet kaptunk, Bécitől, aki 21 éves és bár boldog, mégis nyitott más lányokra is. Levelében aggódik, hogy valami nem stimmel vele, pedig semmi oka rá. 21 évesen teljesen természetes, hogy felfigyel más lányokra. Érzelmileg biztonságban érzi magát, valószínűleg van közös jövőjük a lánnyal, a szexszel is elégedett.

A kíváncsisága és figyelme más lányok iránt mindössze abból fakad, hogy szexuális reagálókészsége a szüzessége elvesztésével éretté vált, felnőtt szinten kialakult a szexualitása.

A világ legtermészetesebb jelenségét éli át, mivel nagyon pozitív élménnyel gazdagodott élete első komoly barátnőjével, ami önbizalmat és kiegyensúlyozottságot adott a férfi lényének.

Majdhogynem szükségszerű az, amit 21 éves, érett férfiként, pozitív élményekkel gazdagodva most megél más nőkkel szemben. Nem helyes bűnként megélni, nem szabad elfojtani, hacsak nem vallásos családban nőtt fel, és úgy érzi, kötelessége még a gondolatait is fékezni, és más nőkre titokban sem gondolhat egy másodpercre sem. Valószínűleg a romantikus filmek és a társadalmi normák miatt hajlamosak vagyunk túlbecsülni a szerelem hatalmát: még ha nagyon szerelmesek is vagyunk, akkor is észrevesszük a szépet. Ez még nem jelenti azt, hogy birtokolni kellene, vagy hogy meg kell élni a helyzetet, és ágról ágra szálldogálni.

Szép dolog az elköteleződés, de 21 évesen, fiatal felnőttként a karrier építéséről, az iskola befejezéséről, a világ felfedezéséről és bebarangolásáról szólnak a mindennapok. Jó, ha van hozzá egy értő és szerető partner, de ha valaki más jóval több érzést mozgat meg bennünk, ha úgy ébredünk és fekszünk, hogy egy másik emberről ábrándozunk, akkor érdemes elgondolkodni a folytatáson. Amíg tehát nem komoly a szándék, és csak a kíváncsiság hajtja, ami nem kíván hazugságot a szeretett partnerrel szemben, nem szabad foglalkozni vele. Ha van más lány, aki komolyan érdekelhet, akkor lépni kell.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik