Szórakozás

„21 éves vagyok, a lányok megcsalnak, kinevetnek”

Sereg Tímea
Sereg Tímea

szexuálterapeuta. 2018. 01. 16. 15:09

A megcsalás biztos, hogy hatással van minden életkorban a személyiségre, sajnos önbizalomhiányt és gátlásosságot is okozhat. Akármilyen életkorban történik meg, fontos észben tartani, hogy ne lássuk abba többet, mint ami, nem a megcsalt fél hibája, ha a szerelme félrelép.

Gábor vagyok, lassan 21 éves, és eddig nem volt komoly kapcsolatom, csak olyan, amiben megcsaltak. Nem értem, hogy miért történik ez, hiszen az ágyban is jól odateszem magam és a mindennapokban is. Próbálok az adott lány kedvében járni, amire pozitív jelzéseket kapok, viszont a bűvös 3 hónap után mindig megkapom azt, hogy megcsalt. Igaz, legalább a szemembe mondják, de ez fáj. Valahogy nem találom a helyem. Teljesen elveszett bennem az a tűz.

Nem tudok már csajozni, a bulikban inkább unom magam, ha oda kerül a sor, hogy van egy lány és lenne valami, vagy jól eldumálgatunk, csődöt mondok és felsülök. Mármint, hogy lepattint, mert lesz egy jobb. Magányos vagyok, barátaim sincsenek és a lányok többsége kinevet. Aki nekem tetszik, azzal mindig az elején jó minden, majd egy kis idő múlva már nem keresi a társaságomat. Amikor én keresem őt, leráz könnyedén. Lassan már azon a véleményen vagyok, hogy soha nem fogok senkinek kelleni. Tanácstalan vagyok nagyon. Mit lehetne ilyenkor tenni?

A sorozatos csalódások utáni vegyes érzelmi állapotáról írt nekünk egyik olvasónk, Gábor, aki már-már feladta az ismerkedést. 21 éves, így az egyetlen dolog, ami teljesen biztos, hogy idővel meg fogja találni a társát. A megcsalás után érzett fájdalom, a bizalomvesztés érzése normális, azonban nem mindegy, hogy hogyan reagálunk a későbbi kapcsolatainkban erre.

Mit lehet tenni?

Ha valakit megcsaltak, akkor a későbbi kapcsolataiban bizalmatlankodó lesz, akkor is, ha tudja jól, ő nem ugyanaz az ember, akivel korábban átélte a traumát. A megcsalás kötődési sérülés, és bármilyen korban, bármilyen komoly vagy komolytalan párkapcsolatban történik meg, a megcsalt fél elveszíti a bizalmát. Ha sorozatosan történik meg, akkor az évek alatt felgyülemlett fájdalom és bizalomvesztés önbizalomhiánnyal társulhat és gondot okozhat a párkeresésben. A megoldás természetesen nem a lemondás és az ismerkedés halogatása, hanem pont ellenkezőleg: minél több lánnyal kellene randizni.

A csoportos ismerkedés könnyebb, két-három fiú könnyebben képes összeismerkedni egy 3 főből álló lánytársasággal.

Ebben segítség lehet egy igazán megértő jóbarát, akivel együtt lehet csajozni, akivel az olvasó megbeszélheti, mi történt az ismerkedés során. A barátság igen fontos, ez lehet akár régebbi iskolatárs vagy jelenlegi munkatárs, de például aza unokatestvér is megfelelő.

Segítség, ha célul tűzi azt ki, hogy hetente minimum egyszer randizik egy lánnyal. Ehhez az online randioldalak és applikációk adta lehetőségek segítséget nyújtanak. Minden olyan lánnyal, aki nem feltétlenül csak szexet akar, és aki nem küld azonnal önmagáról melltartós szexi fotót, akivel jó csetelni, randizni kell. A nagy számok törvénye alapján valami biztosan sikerülni fog. Sok randi nem lesz kellemes, de ha van egy barát, akivel ezeket az élményeket meg lehet osztani, máris könnyebb lesz tapasztalatként, nem pedig rossz élményként felfogni. És ki tujda? Lehet, hogy pont a Tinderen megismert lány nővére vagy legjobb barátnője lesz az, akit társként választhatunk.

A nyitottság azért szükséges, hogy a már kialakult szorongáson és félszeg viselkedésen változtasson. Az önbizalmat helyreállítják ezek a randik. Ezért is fontos minél többet leszervezni, az ötödik, hatodik után már rutinszerűen megy majd a beszélgetés, és könnyedebbé válik az ismerkedés. A randikon, ha valaki megtetszett és szimpatikus, azt javaslom, tisztázzák azt a kérdést is, hogy a lány előző kapcsolatai miért nem működtek: ő csalta meg a fiút vagy a fiú őt? Ha a lány csalta meg, akkor miért tette? Miért keresett mást, ha elvileg kapcsolatban volt? Ezek a kérdések fontosak abban, hogy a csalódott olvasó megértse a motivációt a megcsalásra, átértékelje és ne vegye ennyire magára – biztos, hogy az olvasónak ehhez semmi köze, és a lányok személyisége az, ahol a megcsalás okát keresni kell.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.