Szórakozás

Egy húszéves srác nyerte az utóbbi évek legnagyobb lottónyereményét

Még kiolvasni is nehéz: 113.511.000.000, vagyis száztizenhárommilliárd-ötszáztizenegymillió forintot nyert a világ alighanem legszerencsésebb embere, a húszéves Shane Missler.

A floridai Port Richey-ben élő srác úgy gondolta, visszaforgat a szerencsejátékba egy kisebb összeget, amit kaparós sorsjeggyel nyert, és vett egy lottószelvényt. Nincsenek saját szerencseszámai, ezért a szelvényt a gép töltötte ki neki véletlenszerűen.

A srác azt mondja, nem hisz különösebben a természetfölöttiben, de aznap, amikor megvette a szelvényt, érezte, hogy szerencséje lesz. Január ötödikén, a húzás után csak annyit írt ki a Facebookra: „Oh. My. God. (ó, istenem).

Missler az azonnali nyereményfelvételt választotta, így adózás után 282 millió dollár (közel 71 milliárd forint) ütötte a markát. Azt mondja, nem fog fejest ugrani a költekezésbe, alaposan megfontolja, hogy mihez kezd majd a semmiből jött vagyonával. Azt ígéri, gondoskodik a családjáról, jótékonykodni fog és egy kis mókát is megenged magának, de az elsődleges célja, hogy megtanuljon befektetni, okosan bánni a pénzzel, ami által több generáció számára teremthet örökséget.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik