Szórakozás

Szó szerint lefagyott annak a kínai kisfiúnak a feje, aki 4,5 km-t volt kénytelen az iskoláig gyalogolni

A kínai közösségi oldalakon valóságos futótűzként terjed az a fotó, amelyen egy kisfiú jeges hajjal és szempillákkal áll egy osztályterem közepén, miközben a társai nevetnek rajta. A képből az is kiderül, hogy fiún nincs valami vastag kabát és alighanem, kis túlzással, a túlélésért küzdött azon a 4,5 kilométeres úton, amelyet megtett az iskoláig.

Kínában emiatt a fiatalra valóságos hősként tekintenek, aki, mint kiderült, egy vidéki tanyáról jár be az intézménybe. Az iskola igazgatója elárulta, hogy a „Jégsrác” (így nevezték el a társai) a nővérével és beteg nagymamájával lakik, mivel a szülei a munkájuk miatt kénytelenek voltak beköltözni a városba.

Ahogy az a címlapfotón is látszik: a zord körülmények ellenére jól mehet a tanulás a kisfiúnak, aki a százpontos tesztet 99 pontosra írta meg. Ez a történet sok mindenkinek adhat motivációt, hogy megéri hajtani és küzdeni, mint ahogy ez a fiú teszi minden áldott reggel, amikor iskolába megy.

Az internetezők világszerte gyűjtést is szerveztek a fiúnak, hogy valamelyest javíthassanak az életkörülményein. Megadták az iskola címét, ahova az adakozók küldhetnek bármit, amire a gyereknek szüksége lehet. A legjobban talán egy új kabát jönne neki, de bármit szívesen fogadnak.

Íme, a cím:

Yunnan Province

Zhaotong City

Ludian County

Xinjie Town

Zhuanshanbao Primary School

657100.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik