Szórakozás

Tíz évvel fiatalabb nálam, pazar napjaink vannak

A megcsalás, hűtlenség az eddigi legnépszerűbb téma az Így jártam blogban, most is ebben a témában kaptunk olvasói levelet. Várjuk a félrelépő férjek, megcsalt feleségek leveleit is az igyjartam@24.hu email címre, ezekből a szemszögekből ritkán ismerhetjük meg a történeteket.

Bár házas vagyok, pár éve, hosszas keresgélés után rátaláltam egy minden tekintetben nekem valónak látszó hölgyre. Hogy nem csak annak látszó volt, az az elmúlt évek alatt igazolódott minden vonatkozásban: remek társaság, jó a közelében lenni, felüdülés – feltöltődés kölcsönösen.

Rendszeresen, havonta két-három alkalommal voltunk úgy együtt, aztán nekem lett egy komoly problémám, ezért egy fél év ilyen vonatkozásban kimaradt. De minden rendben, minden, az is remekül működik, sőt azóta gyakrabban igényelném a testiséget, a libidóm mindig is átlag feletti volt és az is, de az ő munkabeosztása ezt sokszor nem teszi lehetővé, mivel nem élünk együtt. Ő több mint tíz évvel fiatalabb nálam, de pazar napjaink, éveink vannak. Szeretnénk még sokáig óvni, fenntartani ezt a kissé késve beteljesült csodát jó egészségben. Mindenkinek hasonló találkozásokat, együttléteket kívánok. Kíváncsian várom a  hozzászólásokat, üdvözlettel: Életszerető!

Ritka, ha egy férfi ír a 24.hu párkapcsolatokkal foglalkozó blogjára, az Így jártamra, pláne hogyha olyasvalaki ír, aki őszintén vállalja, a szeretőjével boldog, nem pedig a házastársával. Benjámin nevű olvasónk, akinek természetesen nem ez a neve, már a levele elején írja, hogy van állandó kapcsolata, de sem a szex, sem a szerelem nem működik köztük, és egy nála 10 évvel fiatalabb nőben találta meg a boldogságot. A kérdés adja magát, hogy akkor miért vannak együtt a házastárssal, miért nem lép tovább a harmadik féllel, de ha minden ennyire egyszerű lenne, akkor sokkal könnyebb lenne az élet. Újabb olvasói levelet kaptunk a megcsalás témakörben, ez a legnépszerűbb téma az olvasók körében.

Miért marad benne egy férfi a nem működő házasságában?

A kérdés nem az, hogy mit lehet tenni, hanem az, hogy ha egy férfi boldogabb és felszabadultabb a szeretőjével, vajon mi tartja benne a házasságában. A ok rengeteg lehet, elképzelhető, hogy a mély szeretet és összetartozás érzése, ami párosul az addig felépített közös élettel, közös gyerekekkel, közös otthonnal erősebbnek bizonyul a szerelemnél. A szexuális kapcsolatot se túlértékelni, se lebecsülni nem szabad, de

hosszú út vezet ám odáig, hogy egy férfi szeretőt keressen,

és úgy döntsön, megtartja a házasságát is. Kezdjük az elején.

Azok a nők, akik a hosszú együttélést, házasságot keresik a férfival, nem biztos, hogy ugyanúgy viszonozzák a férfi vágyát, elképzelhető, hogy csak rokonszenvet éreznek, és sodródnak az eseményekkel. Megszeretik a férfit, mint embert, de idővel a szexet hárítják, leginkább a gyerekek születésétől fogva, és az érzelmek is teljesen eltűnnek a férj és feleség kapcsolatából. A férfiak gondoskodni akarnak a családjukról, szeretik az otthonukat, és sokan úgy vannak vele, hogy nem bírnák elviselni a tudatot, hogy egy másik férfi üljön a kedvenc foteljükben, és másik férfi olvasson mesét a gyereknek. Sőt, sokan azt is gondolják, és tudják is magukról, hogy ezt még egyszer semelyik másik nővel nem csinálnák végig. De szexuális igényeik az érzelmekkel együtt ott vannak a mindennapjaikban.

Az is lehetséges, hogy valami más áll a háttérben, elképzelhető, hogy a férfi személyiségében van valami elakadás, férfi szerepzavar például, ami miatt muszájnak érzi, hogy szeretője legyen. Az állandó bizonyítási kényszer egyfajta függőségbe sodorja a férfit, és egész életében szeretőket tart, akiket igyekszik távol tartani a házasságától és családjától. Meglehet, hogy sok férfihoz hasonlóan úgy áll a szeretőjéhez, mint egy pohár borhoz: megissza, és már el is felejti, hogy ebéd után megivott egy pohárral.

Az ilyen szeretők jönnek-mennek, különösebben nincs jelentőségük a férfiak életében. Bármi is az oka annak, hogy egy férfi hosszú távon szeretőt tart, az egész biztos, hogy hűtlenségről van szó, ami ha kiderül, veszélyezteti az addig felépített biztonságos életet. Ítélkezni nemigen érdemes, nagyon hosszú út vezet odáig, hogy egy párkapcsolat eljut erre az állapotra.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik