Szórakozás

Zsarolóvírus támadta meg Kabát Péter laptopját

A Celeb vagyok, ments ki innen! idei évadának győztese, a 16-szoros válogatott korábbi focista laptopját még tavaly februárban támadta meg egy zsarolóvírus, amely ideiglenesen több ezer privát képét használhatatlanná tette, gyakorlatilag ellopták tőle. A hekkerektől azt az üzenetet kapta, hogy csak abban az esetben férhet hozzá féltve őrzött fotói­hoz, ha átutal nekik egy bizonyos összeget.

Kabát Péter előbb megpróbálta szakemberekkel feltöretni a vírust, de annyira bonyolult volt, hogy nem tudtak vele mit kezdeni. Így kénytelen volt átutalni a kizsarolt összeget. Az áldozattá váló sportolónak összesen 500 dollárt (140 ezer forintot) kellett fizetnie az internetes kalózoknak. Ennek ellenére nem kapott vissza mindent.

Annak ellenére, hogy eleget tettünk a kérésnek, csak a képek 70-80 százalékát kaptuk meg, a többi a mai napig nem jutott vissza hozzánk. Rájöttünk arra, hogy az elkövetők nagyon okos emberek, velünk kapcsolatban sok mindent tudhatnak. Nem véletlenül választottak ki bennünket

– mondta a Blikknek Kabát Péter, aki a magánéletéről készült fotóira ezentúl még jobban vigyáz.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik