Szórakozás

Mennyivel jobb ország lenne Észak-Korea, ha Kim Dzsongun helyét átvenné az imitátora

Utcai mutatványosként, híres embereket megszemélyesíteni, nem tűnik túl veszélyes munkának. Még akkor sem, ha tudjuk, hogy a moszkvai Vörös téren olykor összebalhéznak különböző Sztálinok és Leninek. A Dragon Kim művésznevű dél-koreai férfi azonban alighanem a tűzzel játszik, amikor az északi diktátor, Kim Dzsongun bőrébe bújik.

Dragon Kim négy éve van a szakmában. Azért kezdett bele az egészbe, mert amikor a hadseregben szolgált, a társai mindig azzal szívatták, hogy mennyire hasonlít Kim Dzsongun, kommunista diktátorra. Dragon Kim a nyomásnak engedve, először ruhákat csináltatott magának, majd megcsináltatta magának a Dzsongun védjegyévé vált bizarr frizurát.

A szöuli közönség fogadtatása alapvetően pozitív: az emberek szeretik, hogy van valaki, aki gúnyt mer űzni a világ egyik legfélelmetesebb emberéből. Külföldön, például az Egyesült Államokban azonban voltak az imitátornak kellemetlen pillanatai, amikor emberek tényleg elhitték, hogy a valódi diktátorral állnak szemben.

Néhányan csak beszólogatnak, hogy mit keres ott, jobb lenne, ha hazahúzna, de előfordult már olyan is, hogy megpróbálták megütni. Bele sem merünk gondolni, hogy mi történne, ha egyszer egy fanatikus hinné el, hogy az igazi Kim Dzsongunnal futott össze. Ám szinte biztos, hogy Dragon Kim még azzal is jobban járna, mintha az északi titkosszolgálat figyelmét sikerülne felkeltenie.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik