Szórakozás

Bebe óvja az erdőket, nem állított karácsonyfát

A Back II Black egykori énekese kedvenc etióp csirkéje, és persze a családi találkozások miatt várja a legjobban az ünnepeket. Mint kiderült, idén nem állít karácsonyfát, pedig néhány éve még egy hatalmas fával rémisztgette az ismerőseit.

Hogy telnek az ünnepek?

Úgy hiszem, minden karácsony a maga nemében különleges, mert ilyenkor ténylegesen együtt lehet a család. Általában a december 24-ét együtt ünnepelünk együtt, 25-e és 26-a pedig a tágabb családlátogatás jegyében telik.

Mennyire figyelsz oda az étkezésre karácsonykor?

Ha karácsony, akkor kaja minden mennyiségben, bár már korántsem tudok olyan sokat enni ilyenkor, mint azelőtt. Amit nagyon várok, az az etiópiai csirke, ami minden évben elkészül édesapám jóvoltából.

Mi volt az eddigi legemlékezetesebb karácsonyi ajándékod, amit kaptál vagy adtál?

Hála az égnek már évek óta csak a gyerekek kapnak ajándékot. Ha viszont korábbra tekintek vissza, egy szintetizátor volt, ami egy tangóharmonikát váltott, mivel addig hisztiztem, míg kicseréltek arra.

Fotó: MTI/Zih Zsolt

Hogy néz ki idén a karácsonyfátok?

Őszinte leszek, itthon nem állítok fát, mert úgysem vagyok itthon, ezért feleslegesnek gondolom, és így eggyel kevesebb a kivágott fa is.

De ha jól tudom, korábban állítottál. Egyszer még beszédtéma is volt, hogy mekkora fád volt.

Egyszer volt egy miniatűr karácsonyfám, amit lefotóztam és valahogy úgy sikerült a kép, mintha egy hatalmas fám lett volna a nappalimban. Mindenki kérdezte, hogy hogyan tudtam azt egyedül felállítani. Mielőtt elárultam volna, hogy egy félresikerült fotó, amit látnak, azért próbáltam picit magam fényezni, hogy milyen ügyes vagyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik