Szórakozás

Radics Gigi: Értük fogunk gyertyát gyújtani

Az X-Faktor mentora több olyan szerette nélkül karácsonyozik idén, akik szorosan az élete részei voltak. Budapesten már a hatodik karácsonyát tölti, itt gyűlik össze a nagy család. Radics Gigi örül, hogy végre jut ideje egy kicsit pihenni is az egész éves hajtás után.

Miért lesz különleges az idei karácsonyod?

Minden karácsony különleges nekem, valamiért ehhez a naphoz sok jó érzés kötődik, valószínűleg gyerekkoromból adódóan. Nálunk vidéken anno mindig összegyűlt a nagy család, rengeteg finomság volt az asztalon, a nagymamáim és anyu együtt főztek és én ezt imádtam. Budapesten a hatodik karácsonyunkat töltjük már, inkább anyu főz, bár apu is szokott készíteni desszertet. Most a barátokkal és a szűk családdal ünnepelünk otthon, csak másnap vagy harmadnap szoktunk lemenni vidékre, ha éppen úgy sikerül a rengeteg elfoglaltság mellett, idén nem tudom még pontosan hogy is alakul.

Milyen érzésekkel várod az ünnepeket?

Talán az egyetlen negatív érzés az lesz, hogy több olyan szerettem nélkül kell karácsonyozni idén, akik szorosan az életem részei voltak. Értük fogunk gyertyát gyújtani.

Mennyire figyelsz oda az étkezésre karácsonykor?

Egész évben odafigyelek az étkezésre, a testmozgásra, egy kicsit muszáj lesz lazítanom, de mivel az életformám változott meg, ezért karácsonykor is mértéket fogok tartani. Ami biztos, hogy minden finomságot megkóstolok majd, hiszen ilyenkor anyu nagyon sokféle finom étellel készül.

Fotó: TV2

Mi volt az eddigi legemlékezetesebb karácsonyi ajándékod, amit kaptál vagy adtál?

Inkább a kislánykori ajándékaim voltak meghatározók, mivel például egy Beyoncé-albumot vidéken akkoriban nehezebben lehetett beszerezni és anyuéknak mégis sikerült, ami nagy kincs volt. Felnőttként már inkább az ajándékozás okoz örömet, minthogy én kapjak valamit, bár a rajongóktól rengeteg emléket kapok, rajzokat, festményeket még egy szobrot is kaptam tavaly gyerekektől. Szóval talán ezek a legfontosabb ajándékok nekem, mert érzem a rengeteg szeretetet bennük és látom hogy mennyit dolgoztak a műveikkel.

Megvan még az a Beyoncé-album?

A tesóm idegesen végighúzta és ezért tönkrement. Már nem is emlékszem, miért haragudott meg rám. Az biztos, hogy én nagyon sírtam, de apuék végül megvették nekem újra, ezért nem maradtam a CD nélkül.

Hogyan telik majd a szenteste?

Szenteste leülünk az asztalhoz, vacsorázunk, énekelünk, nevetünk és beszélgetünk sokat, megajándékozzuk egymást. A kikapcsolódás és a pihenés a hagyomány most, mert talán egész évben erre van a legkevesebb időnk.

Dolgozni is fogsz az ünnepek alatt?

Idén nagyon húzósra sikeredett az év vége, rengeteg fellépés lesz, az év legvégén pedig az Álomutazó mesemuscial egyik szereplője leszek, úgyhogy az ünnepek között is próbálunk. Szenteste és másnap viszont szeretnék pihenni végre egy kicsit. Mivel az elmúlt hónapok alatt többnyire az X-Faktorról szólt az életem, ezért ez a fajta pörgés hiányozni fog, bevallom őszintén. Karácsonykor már biztosan lesz időm átgondolni, mennyi pozitív érzést adott nekem ez az egész.

(Kiemelt kép: Kovács Tamás/MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik