Szórakozás

Karácsonykor ment férjhez Pataki Zita

Az RTL Klub időjárásjelentője szenteste is dolgozik, de ez nem azt jelenti, hogy nem fontos számára az idei ünnep. Pataki Zita és férje idén karácsonykor ünneplik ötödik házassági évfordulójukat, együtt sütnek-főznek. A kedvence a kávé bejglivel.

Hogy fognak telni az ünnepek?

December 24-én dolgozom, én mondom aznap este az időjárást, de fél óra alatt hazaérek és persze délelőtt lesz időm készülődni. Anyukám velünk lesz, ő egyedül él, a két testvérem pedig távolabb (Miskolcon és Londonban). 25-én Ati szüleihez megyünk, ott jön össze a család, 26-án pedig unokahúgaim, illetve barátaink érkezhetnek hozzánk. A két ünnep között is barátokkal találkozunk.

Mitől lesz különleges az idei karácsony? 

Nekem minden évben különleges ez az ünnep. Idén az ötödik házassági évfordulónkat is ünnepeljük, öt különleges élménnyel ajándékozom meg a férjem, illetve magunkat. Már nagyon várom!

Miért szereted a karácsonyt?

Mindent szeretek benne: a készülődést, már az advent időszakát imádom! Találkozunk a karácsonyi vásárban Székesfehérváron a barátainkkal, forralt borozunk, sétálunk, beszélgetünk. A ház, a lakás feldíszítése is különös örömmel tölt el, de az ajándékok beszerzése sem volt soha nyűg! Szeretek együtt lenni a rokonokkal, barátokkal, ilyenkor sokat játszunk, nevetünk! És kedvencem a halászlé, a bejgli is!

Fotó: RTL Klub

Mennyire figyelsz oda az étkezésedre karácsonykor?

Hagyományos ételeket készítek, de szerencse, hogy ezek egészségesek is. A hal minden mennyiségben jöhet! A süteményeket megpróbálom kevesebb cukorral készíteni, és többnyire arra is figyelek, hogy reggel egyem azokat. Kávé bejglivel nagy kedvenc!

Vannak-e saját karácsonyi hagyományaitok?

Hagyomány a mézeskalács sütése barátokkal, advent időszakában a vasárnapi séták. De a karácsonyfát is együtt vásároljuk a férjemmel, illetve együtt díszítjük fel. Akkor mindent együtt csinálunk, együtt vagyunk az ünnep minden percében! Persze ez nem csak ránk jellemző, vagyis remélem minden családban ilyen békésen, meghitten és vidáman telik az ünnep.

Melyik volt a legemlékezetesebb karácsonyod?

2012-ben karácsony előtti utolsó pénteken mentem férjhez, és nem egyedül. Férjem másik két testvérével együtt házasodtunk, ez volt a karácsonyi ajándékunk Ati szüleinek, nagy meglepetés volt. Mi még rögtön utána péntek este elmentünk egy rövid nászútra a Mátrába, Mátraszentimrére, és akkor csak ott volt hó az egész országban. 24-én vettük meg a fát és kezdtük meg a közös készülődés, ráadásul az volt az első karácsonyunk Sukorón, a házunkban. Sosem felejtjük!

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik