Szórakozás

Miért barátkozik Berki Krisztián egy volt bűnözővel?

24.hu
24.hu

2017. 12. 22. 07:19

Múlt szombaton, egy hónapnyi versengés után véget ért az Ázsia Expressz. A műsort Ambrus Attila és Berki Kriszitán nyerte. A két szereplő a műsor után is jó barátságban maradt, de ennek nem mindenki örül.

A Viszkist már az Ázsia Expressz alatt is rengetegen támadták amiatt, hogy pont Berkivel mutatkozik, de az, hogy a műsor után is jóban maradtak, még inkább kiverte a biztosítékot néhány kedvelőjénél.

Talán az az üzenete ennek az egésznek, hogy Berki is olyan ember, akiről rengeteg negatí­vu­mot lehet hallani, és nem le­het csak úgy szó nélkül elmenni mellette. Ő is megosztó személyiség, és ezért egymást is tudjuk erősíteni. Persze a sok gyűlölködőről Berki is tehet, mert ő belement ebbe a szerepbe, de nyilván ennek is megvan az oka. Az biztos, hogy Ázsiában mindent teljes mellszélességgel csináltunk együtt, kőkemény élethelyzeteket tudtunk em­berként megoldani, és ez összekötött minket

– mondta a Borsnak Ambrus Attila.

Berki Krisztián is kap beszólásokat azért, mert a Viszkissel barátkozik. A TV2-s sajátosan reagált a témára:

Én is kaptam kritikákat, hogy miért állok össze egy volt bűnözővel. Nekem viszont Ambrus a barátom lett, ott lehettem vele az 50. születésnapján, januárban ő jön majd velem Szombathelyre, egy kosárlabdameccsre. December 30-án pedig családostól vendégül lát minket az otthonában egy malacsütésre. (…) Tudom, a buta emberek távolról, a klaviatúra messzeségéből gyökérnek hívják Berkit, az okosak viszont tanácsért. Ezek a rosszarcú kommentek az én gazdasági felmérésemben kerekítési hibák, de megtisztel, hogy követnek és van véleményük. Csak nehogy a véleményük megváltozzon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.