Szórakozás
Vál, 2017. szeptember 1.
Edvin Marton hegedûmûvész Olekszandr Milov ukrán képzõmûvész Love címû mûalkotásának felavatásán Válon 2017. szeptember 1-jén. A 16 méter hosszú és 10 méter magas, dróthuzalokból hajtogatott alkotás a 2015-ös Burning Man fesztiválon a legjobb alkotások között szerepelt.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Edvin Marton 8 évesen költözött el a családjától

24.hu
24.hu

2017. 12. 21. 16:02

Edvin Marton gyerekként hamar elkerült a családjától, és csak ritkán találkozhatott a szeretteivel. Ezen kevés alkalmak közé tartozott a karácsony, az ünnep pedig a szívügyévé vált. A hegedűművész mindössze 8 éves volt, amikor egy bentlakásos, internátusos zeneiskolába költözött az oroszországi Moszkvába. A kollégiumban tizenhatan éltek egy szobában nyolc éven keresztül, és haza csak évente kétszer, nyáron illetve karácsonykor mehettek.

Mivel a művész már fiatalon is szoros kapcsolatot ápolt családjával, a napokat számlálva várta, hogy viszontláthassa őket a szeretet ünnepén. A karácsony azóta is fontos részét tölti be az életüknek.

Szenteste meglepjük egymást, de nem drága, hanem inkább szimbolikus ajándékokkal. A karácsonyfát már bő egy héttel korábban felállítjuk, és együtt díszítjük fel. A fiaim 7 és 8 évesek, akik már nagyon várják a december 24-ét. Nálunk tényleg meghitten és jó hangulatban telik a készülődés

– mondta Edvin Marton, akinek napjai jelentős részét a fellépései előtti próbák töltik ki, idén szerencsésen jött ki a lépés, hiszen advent harmadik vasárnapján családi körben gyújthatták meg az adventi koszorú első három gyertyáját.

Edvin Marton december 23-i Ave Maria Symphonic Live című koncertjén szeretné megidézni a karácsony meghittségét és elvezetni rajongóit saját epikus világába, ahol igazi ünnepi varázslat várható. A koncert után még itthon tölti a szentestét, aztán Ázsiába indul. December 25-én hajnalban indul a gépe Kínába, hogy élete leghosszabb turnéját adja. Három hét alatt 15 metropoliszban lép színpadra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.