Szórakozás

A fél életében bugyiban láthattuk, most beint a meztelenkedésnek

Adriana Lima nem az első modell, aki bejelenti visszavonulását, viszont ő nem teljesen hagyja abba a kamerák előtt pózolást, csak egy részével kíván szakítani. A brazil modell tervei szerint a világot váltaná, illetve változtatná meg döntésével, miszerint nem vetkőzik többé céltalanul. Hogy utóbbi mit jelent, illetve hogyan jutott el idáig, azt bővebben is kifejtette egy közleményben.

Adriana Lima a Victoria’s Secret egyik leghíresebb modellje, aki évek óta gyakorlatilag azzal keresi a pénzt, hogy fehérneműben vonul fel-alá a kifutón. Például így:

Vagy ha nem a kifutón, akkor egy fotózáson:

https://www.instagram.com/p/BbHo55fh91r/

Esetleg egy tó partján:

https://www.instagram.com/p/BYBqhfVB4EX/

De előfordult olyan is, hogy még bugyit sem vett fel, csak kesztyűt, bizonyára azért, hogy ne fázzon a keze:

https://www.instagram.com/p/BPN-UiRgS_Y/

Ezekkel a képekkel és a fehérneműben flangálással Adriana Lima már harmadik éve a világ második legjobban kereső modellje, de ezt most megunta, és úgy döntött, ennyi volt. A napokban Instagramra posztolt egy közszolgálati képaláírást, miszerint többé nem dobja le a ruháit céltalanul, azaz megfelelő indok nélkül. Vagyis nem lesz több cowboy-kalapos bugyis kép a tó partján és latexkesztyűs bimbóvillantás sem. A 36 éves Adriana Lima döntését azzal magyarázta egy nagyon hosszadalmas posztban, hogy

nem szeretne azok közé tartozni, akik miatt a nők többsége úgy kel fel nap mint nap, hogy azt érzi, meg kell felelnie a társadalom és a média által felállított elvárásoknak.

Jó reggelt!

Szeretném, ha tudnátok, hogy itt vagyok, itt vagyunk egymásnak már egy jó ideje, és ha engeditek, szeretnék segíteni, hogy jobban érezzétek magatokat

– ezzel kezdte posztját Lima, majd folytatta: neki is megvannak a saját bizonytalanságai, de már nem fél ezeket megmutatni, hiszen azok is a részei, hozzá tartoznak. A munka miatt hatalmas rajta a nyomás a külsőjét illetően, és azon gondolkodott, hogy neki és a többi nőnek rengeteg mindent el kell viselniük.

Elegem van az előírásokból, mi nők nem élhetünk tovább egy olyan világban, aminek az értékei ennyire felületesek, nem igazságos velünk szemben. Sem testileg, sem lelkileg nem egészséges az, amit a társadalom ránk kényszerít viselkedésben és külsőségekben. Ezen szeretnék változtatni, méghozzá a nagyanyám, az anyám és minden felmenőm nevében, akiket megbélyegeztek, nyomasztottak és félreértettek, és akiknek meg kellett felelniük a társadalmi elvárásoknak. Változtatok ezen, és saját magammal kezdem. Nem fogadom el. Itt vagyok és kiállok mellettetek. Változtassuk meg a világot! A gyerekeim nevében, engedjétek meg, hogy elkezdjem. És elnézést, ha ezzel átléptem a határokat.

A fenti szöveget és elhatározását aztán még tovább magyarázta.

Nemrég felhívtak, hogy készítenének rólam egy szexi videót. Annak ellenére, hogy rengeteg hasonlót csináltam már, valami megváltozott bennem, miután egy barátom megosztotta velem, hogy mennyire elégedetlen a testével. Elgondolkodtam ezen, illetve azon, hogy minden nap azzal a gondolattal ébredek, hogy azon agyalok, hogy nézek ki, vajon elfogadnak-e így a munkámban. Akkor jöttem rá, hogy a nők többsége úgy kel fel minden reggel, hogy próbál megfelelni egy sztereotípiának, amit a társadalom/közösségi média/divat szab elő. Azt gondolom, így nem lehet élni, ez sem fizikailag, sem lelkileg nem egészséges, ezért úgy döntöttem, változtatok. Többé nem veszem le a ruháim mindenféle üres indokkal.

A kérdés már csak az, hogy Adriana Lima szerint mi a céltalan és üres indok, illetve mi az indokolt. Hisz elvileg továbbra is élő szerződés köti a Victoria’s Secret fehérneműmárkához, vagyis a következő alkalommal is ott kéne vonulnia a kifutón csipkés bugyiban. Igaz, lehet, hogy úgy gondolja, az közel sem üres indok, hiszen a munkája és pénzt kap érte. Valamiből pedig neki is élnie kell.

Kiemelt kép: Getty Images/Ian Gavan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik