Szórakozás

Zimány Linda feminizmusról és titkos karácsonyi szokásáról

Zimány Linda feminizmusról és titkos karácsonyi szokásáról

Leültünk beszélgetni Zimány Lindával, hogy kiderüljön, ő most modell, celeb vagy ügyvédjelölt, hogy elmondja, mit gondol a feminizmusról, a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos botrányokról és hogyan készül a közelgő karácsonyra.

Az Egyesült Államokba csak nyaralni jársz, vagy továbbra is munkaügyben?

Mindkettő, de a mostani utazásom csak nyaralás volt. Mivel néhány éve megnyertem a Tropic Beauty szépségversenyt, évről évre visszahívnak, hogy vegyek részt mint zsűritag — ha tehetem, akkor eleget is teszek a felkéréseknek. Ha minden jól alakul, évente kétszer utazom Amerikába, azon belül is Los Angelesbe és Las Vegasba. Ilyenkor az egyik legjobb barátnőmnél lakom, ő kint él.

Több barátod is van kint?

Sok! Három és fél évet éltem kint, ennyi idő alatt kialakultak szoros barátságok.

Vajna Timeát is kinti közös barátokon keresztül ismered? Nemrég közös fotó és videó készült rólatok Instagramon.

Timivel ismerjük egymást, bár szoros barátságot nem ápolunk. Los Angelesben nagyon sok a közös barátunk, így sokszor összefutottunk.

Hogy néz ki egy napod? Reggel felkelsz, elkészülsz, elmész dolgozni, és hogyan tovább?

Dolgozom, majd miután azzal végzek, elmegyek edzeni. Heti ötször járok edzőterembe, ami a testedzés mellett jó levezetése is a napnak. Egy-egy stresszesebb munkanapot vagy éppen a fővárosi dugóban ülést tökéletesen le lehet vezetni egy jó kis edzéssel. Sokat találkozom esténként a barátaimmal is, de télen szívesebben vagyok otthon. Mivel imádom a sorozatokat, ezért bekuckózom a lakásomban és megnézem az új részeket. Nyáron nagyobb a pörgés, ilyenkor kicsit én is inkább otthon vagyok többet.

Kiket követsz Instagramon?

Minden profilt bekövetek, ami tetszik, ötezernél is több oldalt követek már. A kedvenceim nagyrészt divatblogok, de hírességeket is szeretek nézegetni, mert kikapcsol, főleg elalvás előtt.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ha már Instagram: rólad ki csinálja a képeket? Amikor az Alkotmány utcában sétálgatsz munkaidőben.

A kollégám, illetve a főnököm. Mindenkit betanítottam az irodában, és imádják.

Sokszor előfordul, hogy ülök az irodában, írok egy szerződést, és megkérem a kollégámat, hogy fotózzon le, ő pedig szívesen segít ebben.

Instagramon kívül miket nézegetsz vagy olvasol? Szakmai lapokat, híreket, bulvárt?

A ‘Bpbar‘-ra elég gyakran felmegyek, azért jó tudni, hogy mi történik úgy általában a kamarában, de az új törvényváltozásokról és hasonló dolgokról a nekünk e-mailben érkező hírlevelekből tájékozódom. Nyilván olvasok még gazdasági lapokat, Indexet, Origót, mindent, ami éppen feljön. Globálisan mindent olvasok, nem nagyon szoktam csak egy adott témára rácuppanni. Bulvárból az Entertainment nálam alap, azon sok a Kardashian. Imádom a valósgáshow-kat is. Nézem a Kardashianokat, a WAGS-et, WAGS LA-t, illetve a Real Housewivesot, amiben luxusfeleségekről van szó.

Az itthoni változatot követted? Szerepeltél is benne egy rész erejéig.

Csak az első két részt láttam. Magyar viszonylatban egyébként nem rossz – bevállalósabb, de mégsem annyira trashy. Óriási sorozatfüggő is vagyok. Egyszerre nézem az összeset, a Scandalt, a Suitsot – amik ugye még mindig szakmába vágóak valamilyen szinten –, a House of Cardsot, bár ott most kíváncsi vagyok, mi lesz a sorozattal a főszereplő miatt.

Mit szólnál hozzá, ha a kedvenc színészedről derülne ki, hogy szexuálisan zaklatott másokat?

Annyira szörnyű, felfoghatatlan dolog ez. Kevin Spacey kapcsán például nem akarom elhinni, hogy ez komoly, hiszen nézem a sorozatban, és tök normális embernek tűnik. Közben meg persze honnan tudhatnám, hogy milyen ember, mert egy szerep alapján látom a tévében, ami nem jelent semmit. Élőben lehet, hogy egy tök freak valaki. Szerintem most még több ilyen dolog jön majd elő, mert ha egyszer valaki kinyitja a száját, akkor azon már felbátorodnak mások. Remélem, hogy nagyon kedvenc színészemről nem derül ki, mert az elképesztően rossz lenne.

Mit gondolsz a feminizmusról, illetve a nők jogairól? Nemrég «We should all be feminists» pólóban szerepeltél az Instán.

Fontosnak tartom, hogy ne csak a külső alapján ítéljenek meg minket, hogy azért, mert nők vagyunk, nem tudunk annyit elvállalni, vagy nem vagyunk annyira jók, hogy bármilyen negatív dolognak részesei lehessünk csupán amiatt, mert nők vagyunk.

Mi a helyzet ugyanezzel párkapcsolatban?

A klasszikus dolgok híve vagyok. Nekem fontos, hogy egy férfi legyen az erőteljesebb egy kapcsolatban, hogy fel tudjak rá nézni és inspiráljon. Tehát mondjuk legyen okosabb nálam, vagy furfangosabb, a munkában is legalább egy szinten legyünk, legyen miről beszélgetnünk, ha hazamegyünk.

Tényleg inspiráljon, ha megakadok az élet egy területén.

Számít, hogy a párom hagyjon nekem mozgásteret, hogy én is ugyanúgy kiélhessem magam a munkámban, az előrelépéseimben, ne akadályozzanak, hadd csináljam azt amit szeretnék, hogy egyenrangú félként kezeljük és lássuk egymást. Ugyanúgy egy nőnek sem szabad ránőnie egy férfi fejére, ha utóbbi mondjuk gyengébb jellem adott esetben, mert előfordulhat hogy egy erős nő megeszi reggelire a párját. Viszont az is kardinális, hogy elfogadjon: mivel kos vagyok és nem vagyok egy olyan nő, aki a fenekén ül, mindig kitalálok valamit, legyen szó munkáról, vagy bármi másról. Nemrég ugye kitaláltam, hogy elindulok egy fitneszversenyen, most pedig azon gondolkodtam, hogy jövőre elindulok a New York-i maratonon.

A fitneszverseny egyszeri volt vagy folytatod?

Egyszeri dolog volt, bár én azt mondom, hogy soha ne mondd, hogy soha. De a következő az inkább a maraton. Szeretem magam új dolgokban kipróbálni.

Zimány Linda modell, celeb vagy ügyvéd?

Ügyvédjelölt. Egyelőre. És ezt azért jobb így mondani, mert szerintem még azért fér bele a másik két dolog is az életembe, mert ügyvédjelölt vagyok. A későbbiekben, a szakvizsga után nem lesz sem agyi kapacitásom, sem időm a többire.

Többször volt már arról szó, hogy befejezed, és nem celebkedsz többet, aztán mégis feltűnsz olyan műsorokban, mint A Nagy Duett.

Igen, de az is egy olyan dolog volt, ami pozitív és érdekes, ami hozzátesz az életemhez. Azt nem mondtam, hogy teljesen visszavonulok, csak azt, hogy visszább veszek. Legalábbis próbálok, mert van, amiben a bulvárt nem lehet irányítani. Nem is tudnék soha visszavonulni. Ha öt évig nem látnának sehol, akkor is felismernének.

De nem is akarsz visszavonulni. Most például ruhák jelentek meg a neved alatt.

Igen, ez egy hatdarabos kollekció, teljesen ad hoc jelleggel, és mivel most nem vagyok szerződve egy ruhamárkával sem, arra gondoltam, miért ne csinálhatnánk egy ilyet.

Ezeket fel is veszed otthon? Vagy csak a fotók kedvéért?

Igen, abban a tüllruhában szeretnék lenni idén karácsonykor. Anyáéknál fontos, hogy mindenki felöltözzön szenteste, és megadjuk a tiszteletet az ünnepnek, illetve egymásnak. A gyerekkori fotókon is az egész család kiöltözve látható, apa például öltönyben van. Nálunk ez tradíció.

De nem csak ruhával, sminkkel kapcsolatos együttműködéseid is vannak. Lesz ennek jövője? Mondjuk egy saját sminkkollekció, mint Kylie Jennernek?

Jaj, ez amúgy nagy vágyam! Vannak tök jó ötleteim, meg Domi [Dominique Roberts, sminkes – a szerk.] is biztos segítene kitalálni. 16 éves korom óta vele dolgozom, mindenhol ő sminkel, nagyon régre nyúlik vissza a barátságunk és a munkakapcsolatunk is. Most a sminkiskolájában csinál master classokat, ahol gyakorlatilag én vagyok a modell – árnyékolásokat mutat be rajtam, hogy hogyan csináld nagyobbra a fejed, kisebbre az orrod, ami azért is jó, mert így nagyon sokat lehet csalni.

Smink nélkül kilépsz az utcára?

A hétköznapokban sokszor: ha bemegyek az irodába, akkor azért egy alapot felteszek. Jó, 3D-s pillám van, arra egy kis szempillaspirál, egy kis pirosító és alapozó, de most is csak annyi van amúgy rajtam. Viszont nagyrészt – és ez főleg Los Angelesben kezdődött, amire valaki azt mondja, hogy trehány, de én így jól érzem magam – jóganadrágot, kapucnis pulóvert és tornacipőt vagy UGG-csizmát hordok. Egyébként Instagramon is rengeteg képen láthatnak engem smink nélkül, amin csak a szemöldöktetoválás, a 3D-s pilla és a filter látszódik. Vicces, sokszor kérdezik, hogy milyen rúzs van a számon, miközben nincs is rúzs a számon. Hála az égnek szerencsém van, mert szép a bőröm, nincs bajom vele.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Mi a helyzet a közös képekkel, illetve videókkal a plasztikai sebész Krasznai Zsolttal?

Meg vagyok őrülve a mindenféle kozmetikai dolgokért, nagyon érdekelnek, olvasok is róluk. A Zsoltnál pedig nagyon sok arckezelés és apróság van, ilyen hyaluronsavas történet is. Arra gondoltunk, csinálunk egy videót arról, hogy ez miként zajlik, nem halsz bele, nem fáj, nem lesz tőle hatalmas a fejed és nem fogsz teljesen máshogy kinézni.

Kardashian plasztikai sebészével is készült már közös szelfid.

Igen, nála csak kíváncsiságból voltam, mert ki akartam próbálni. Egyébként van egy tök jó oldal Facebookon: egy szőke csaj csinálja, stand-upos volt. Elmegy mindenféle kezelésekre, olyanokat vállal be, hogy megcsinál helyi érzéstelenítéssel zsírleszívást, vagy most épp hyaluronnal töltette fel a kezét, ami az öregedés ellen jó. Nagyon jó fej a csaj. Itt szoktam nézni a különböző kezeléseket, és akkor mindig bekattanok, hogy engem is érdekel.

Ezek szerint rendszeresen jársz hasonlóakra?

Aha, most például egy nagyon érdekesben veszek részt. Beverly Hills-ben van egy dr. Murad nevű bőrgyógyász, akihez számos hollywoodi sztár is jár, ő pedig kifejlesztett egy krémet. Nem a legolcsóbb krém, nem is a legdrágább, de bőrgyógyász írja fel. És most ezt végre én is kipróbálhatom. Már két hete használom ezt a kúrát, és kíváncsi vagyok az eredményre. Elvégre már 32 éves leszek, látom, hogy a pórusaim tágulnak, kijöttek ilyen-olyan elszíneződések is az arcomon, én is öregszem.

Mennyit foglalkozol a külsőddel? Mennyi időt vesz el ez napi rutin szinten?

Reggel fél óra, meg este fél óra, de már nagyon profi vagyok. Tény, hogy fontos a külső számomra, ezt nem tagadom. Természetesen, ha majd gyerekem is lesz, akkor majd jobban előtérbe kerülnek más dolgok magamon kívül, de szerintem akkor is fogok erre figyelni. Mindig is érdekelt. Amit nem próbálok ki, az is érdekel, Zsoltot állandóan ilyenekről faggatom, például hogy hogyan csinálja az arcfelvarrást.

De később csináltatsz majd ilyeneket?

Biztos! Ha ötvenévesen majd belenézek a tükörbe, és azt látom, hogy kell.

Nem félsz, hogy te is túlzásba esel majd? Mint például Janice Dickinson.

Nem. De az ilyen embereknek az orvosát sem értem. Mert mondjuk egy normális doki, ha visszamennek hozzá egy már amúgy is hatalmas szájjal, hogy még mindig nem elég nagy a szája, akkor elküldi, hogy ehhez nem adja a nevét.

Egyelőre csak az orrod, a szád és a melled van megcsináltatva?

Igen. De úgy vagyok vele, hogy ha az ember teheti és lehetősége van rá, és valamivel nem elégedett magán, azon nyugodtan merjen változtatni. Ha valaki boldogabban kel fel attól, hogy kisebb az orra vagy nagyobb a melle, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy miért csinálja azt. És ez vice versa igaz. Ha valaki a teljes természetesség híve, és azt mondja, hogy soha nem nyúlna a ráncaihoz, én azt mondom, hogy azt is ugyanúgy tisztelni kell, mert neki meg az a jó. Élni és élni hagyni.

A karácsony hogy zajlik nálad?

Most a szüleimnél leszek, de ha párom van, akkor 24-én általában szülőkkel vagyok, aztán párral a szülőknél, aztán a párom szüleinél. Idén Nagykanizsán leszek, anya már nagyon vár haza.

Otthon hogyan készülsz?

Feldíszítem a lakást, de csak advent első vasárnapján kezdem. Nekem most egy kicsit sok volt az is, ami Amerikában volt. Los Angelesben lement a halloween, és október 31-e után már mindent elárasztott a karácsony. Pedig ott van még a hálaadás is, de most nem volt semmi pulykás dísz.

Van valami saját szokásod karácsonykor?

Van egy kattanásom, ami nagyon nagy titok, de most elárulom:

karácsonykor minden este a Holiday című filmre alszom el.

Lehet, hogy megnézek valami más filmet, de elalvósnak beteszem ezt, és imádom.

Van olyan tévéműsor, amire most igent mondanál?

Voltam régen a Celeb vagyokban, de most már nem vállalnék be egy ilyet. Nyilván van még bennem extrovertáltság, de már nem olyan szintű, hogy meg tudnék lenni 0-24 kamerák előtt. Nagyon zavarna, ennél egy kicsit jobban befordultam az elmúlt 5-6 évben. Szép volt, jó volt, de nehezen vállalnék be újra egy ilyet. Viszont A Nagy Duett elképesztően jó volt. Vagy ha lenne újra Szombat esti láz, azt imádnám. Szeretem az ilyen versenyhelyzeteket, maximalista vagyok és szeretem magamból a legtöbbet kihozni. Egy ilyen jellegű műsort szívesen bevállalnék bármikor.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Olvasói sztorik