Szórakozás
Budapest, 2014. június 29.
Ernyey Béla színmûvész interjút ad az MTI újságírójának egy budai kávézóban 2014. június 25-én.
MTI Fotó: Beliczay László

Elvitte a katonai rendőrség 24 évesen Ernyey Bélát

24.hu
24.hu

2017. 12. 10. 07:53

Néhányan talán még emlékeznek az A Princ, a katona című sorozatra, amelyet 1966-ban rögzítettek. A címszerepet az akkoriban huszonnegyedik életévét taposó Ernyey Bélára bízták, aki egy csapásra az ország kedvence lett. Hatására a kisfiúk újra katonásdit kezdtek játszani, a lá­nyok és aszszonyok szerelmes ra­jongással te­kintettek rá.

A legfontosabb helyszín a valóban létező, de már bezárt Dobó István Laktanya volt, így a színészek sok időt töltöttek Egerben. Ernyey Béla hamar fel is fedezett magának egy éttermet, ahol ízletesen készítették kedvencét, a békapörköltet. Itt szállt rá a katonai rendőrség.

A vendéglőben előre megrendeltem a pörköltet. A forgatás azonban elhúzódott, ezért úgy döntöttem, magamon hagyom a katonai jelmezemet, abban megyek vacsorázni. Egy falatot sem sikerült ennem, mert megjelent az asztalom mellett a katonai rendőrség. Kérték, igazoljam magam, miért vagyok ott, van-e rá engedélyem? Hiába bizonygattam, színész vagyok, elvezettek a katonai őrszobára. Mire sikerült igazolnom, hogy ki va­gyok és miért viselek egyenruhát, a vendéglő már bezárt

– mondta a Borsnak Ernyey, aki azóta is mindig nevet, amikor a képtelen történetre gondol.

(Kiemelt kép: Beliczay László / MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.