Szórakozás

„A csajom 20 kilót hízott, nem kívánom, mit tegyek?!”

Óriási szerelem, egymásra találás, majd egy évvel később a nő valamilyen oknál fogva magára szedett plusz 20 kilót. Mit lehet kezdeni ilyen helyzetben? Mit tehet a férfi, ha már nem tartja annyira vonzónak a nőt? Amennyiben hozzászólnál vagy véleményeznéd, esetleg hasonló cipőben jársz, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

A főiskolán ismerkedtünk meg a barátnőmmel, kifejezetten vékony, szép arcú lánynak tartottam, nagyon tetszett. Később egy buliban jöttünk össze, szépen alakult köztünk mindent, már-már túl tökéletesen is. Körülbelül két, két és fél éve lehettünk együtt, vagy kicsit több, amikor láthatóan kikerekedett, és ez a folyamat nem állt meg, egyre nagyobb és nagyobb lett. Pár hónap alatt kicsivel több mint húsz kilót szedett magára, és bármennyire is szeretném, erőltetem, nem kívánom már. Nemcsak a teste miatt szerettem bele, és nem is fogom elhagyni emiatt, csak szeretném őt újra kívánni, vágyni rá. Most ha bemászok a lábai közé, csak azért csinálom, hogy túl legyek rajta. A gyerek is szóba kerül köztünk, de ha még erre is hízni fog, akkor kiszaladok a világból. Mit tehetnék?

Olvasónk, Erik írta meg a 24.hu Így jártam párkapcsolatokkal foglalkozó blogjára, mi történt a párkapcsolatában. Nem egyszerű a helyzete, értelemszerűen a nő is valószínűleg szenved attól, hogy hónapok leforgása alatt megváltozott a teste, hogy nem fér bele a ruháiba, hogy megváltozott az energiaszintje, a mozgásigénye.

Mit lehet tenni?

Partnerként csak támogatni lehet, és türelemmel végigkísérni a partner kálváriáját az orvosokkal. Ugyanis szinte biztos, hogy valamilyen betegség áll a hirtelen hízás hátterében. Meglehet, hogy hormonzavara van, ilyen rövid idő alatt tetemes súlyt felszedni sosem azért történik, mert megszaladt a pizza esténként. Pláne, ha valaki kifejezetten vékony testalkatú. Pajzsmirigybetegség, nőgyógyászati betegségek, anyagcserebetegségek állhatnak a háttérben, és ha ez orvosilag bizonyított, akkor diétával és gyógyszerrel kezelni lehet a problémát. Elképzelhető, hogy lelki okai vannak a hízásnak, például depressziós a lány valamiért, vagy trauma érte, esetleg közeli hozzátartozó halála miatt lelki gondjai vannak. Az odafigyelés és a támogató partner ilyen helyzetekben még inkább szükséges.

A partner helyzete nem könnyű, hiszen a szexuális vágyat nem lehet irányítani, sem elfojtani, ahogyan a szerelmet sem. Ha valaki nem kívánja az addig nagyon is kívánatos barátnőjét, annak több oka lehet. Lehetséges, hogy a férfi libidóhiánnyal küzd, amit a sok munka, stressz alakított így, ennek tipikus tünete, hogy bárki mással lefeküdne, csak a partnernőjével nem.

Az is lehet az oka, ha a kapcsolatban felborult az egyensúly, a nő túlzottan átvette az irányítást, és a férfi életének minden szegmensét uralja.

A férfi nem tud hódítani,  a nő nem tud csábítani, és csak élik a mindennapokat, szex nélkül. A harmadik ok, ami olvasónk esetében esélyes, hogy fennáll, ha a nő hormonálisan megváltozott. A súlyfelesleg biztos, hogy megváltoztatja a hormonrendszert, ez pedig hatással van a természetes szagokra.

Az orrunk az egyik legfőbb szervünk párválasztáskor, így ha valakivel a kémia szuper jól működött, de a hízása után megváltozott, és már nem érezzük azt, amit akkor, esélyes, hogy a hormonrendszer avatkozott közbe. A test ilyenkor megváltozik, a szagunk is, az izzadás is más lesz, más a nyál szaga csókolózás közben. Csodára nem szabad várni, segítséget kell kérni a hízás miatt, orvosi kivizsgálás és utána egy párterápia segíthet a párkapcsolaton.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik