Szórakozás

„Arra izgulok fel, ha megcsal a csajom”

28 éves olvasónk, Ábel a megcsalás témájában írt a 24.hu-nak, ugyanis az életét nagyban meghatározza az érzés, ha tudja, megcsalja őt a barátnője. Amennyiben hozzászólnál vagy véleményeznéd, esetleg hasonló cipőben jársz, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

28 éves férfi vagyok, a perverzióm, ami meghatározza most már a szexuális életemet is, angol kifejezéssel: cuckolding, cuckold. Ez a dolog arról szól, hogy a pár férfitagját a nő rendszeresen megcsalja és erre a férfi begerjed. Én ilyen vagyok. Annyira, hogy már fel sem izgat, amikor a barátnőmmel szexelek.

Olvasónk, Ábel akkor érez szexuális gerjedelmet, amikor megcsalják. Láthatóan tisztában van azzal, hogy cuckoldnak nevezik ezt, utánajárt, olvasott a témáról. A levele mégsem pozitív, senkit nem akar erre bátorítani, sőt, ő maga sem tudja, mihez is kezdjen ezzel az egésszel.

„Részben a kedvemért találkozik más férfiakkal, annak reményében, hogy majd amikor az ágyban vagyunk, a történetet elmesélve, nyilvánvalóan felizgulok. Tudom, hogy nem normális és tudom, hogy nem veszélytelen játék ez. Talán pont emiatt izgalmas? Hogyan lehetnék normális? Probléma ez egyáltalán? Komoly gondok vannak a fejemben, vagy ezzel lehet teljes életet élni?”

Mit lehet tenni?

Lenyűgöző az emberi szexualitás pszichológiája, hogy ki, mikor, milyen formában, mennyire motivált a szexre. Éppen ezért a “normális” kifejezés használatától mindenkit óvnék, nem arra kell törekedni, hogy mások, a külvilág számára elvárt viselkedéssel éljük az életünket, hanem arra, hogy a saját igényeinkkel legyünk tisztába. Nem az a probléma, ha valakit felizgat, ha a partnernője lefeküdt valakivel, hanem az, ha csak és kizárólag ennek gondolata, a megcsalás nyomai izgatja fel, függetlenül az aktuális társa személyétől.

Amennyiben ez a fajta gerjedelem rendszeresen, évek óta fennáll, nagy a valószínűsége annak, hogy fétisként van jelen az olvasó szexuális életében.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy nem mindegy, ha a nő piros cipőben van szex közben és az (is) izgató, vagy amikor nincs piros cipőben, akkor egyáltalán nem megy a szex, se merevedés nincs, se gerjedelem és az izgalom is inkább csalódás. Ebben az esetben érdemes szexuálterápián segítséget kérni, és változtatni ezen.

A cuckolding viselkedést évek óta kutatják a szexuálpszichológusok, több magyarázat is van, leginkább az a jelenlegi elfogadott magyarázat, hogy az úgynevezett spermaverseny lehet az egyik oka annak, ha a férfira ennyire hatással van az, ha riválisa van. Ez annyit jelent, hogy maga a megcsalás folyamata, annak látványa vagy az arról való fantáziálás viselkedésbeli és biológiai változásokat indít el a férfi szervezetében. Ennek következtében a sperma minősége és a spermiumok gyorsasága jóval hatékonyabb lesz, ezzel is segítve a megtermékenyítést.

Egy 2005-ös, 52 emberrel mért kutatás azt támasztja alá, hogy amikor a férfiak olyan pornót néznek, amiben több férfi van együtt ugyanazzal a nővel, akkor a maszturbáláskor az ejakulátum több aktív spermiumot tartalmaz, mint amikor leszbi hármasszexet nézve maszturbálnak. A tudósok szerint a spermiumok mélyebbre hatolnak és gyorsabbak, ha a női partner hűtlensége fennállhat, ezzel versengve a vetélytárs spermájával. Akkor is, ha megfelelően védekeznek, ez egyfajta intra vaginális spermium háború.

Olyan tanulmány is ismert, hogy ez a fajta szexuális viselkedés a mazochizmus egy fajtája, és mint ilyen, elképzelhető, hogy pszichopatológiás eset. Ebben a magyarázatban a félelem maga a szexuális gerjedelmet kiváltó ok, a megcsalás fantáziája, az ezzel kapcsolatos aggodalom, a hűtlenség veszélye félelmet vált ki, ami pedig nemi gerjedelmet. Sokan fantáziálnak arról, hogy rabságban vannak, hogy kényszerítik őket a szexre, vagy ők maguk kényszerítenek valakit a szexre, a szexuális fantáziák közt mindkét nemnél előkelő helyen szerepelnek a szadomazochista vágyak. Lehetséges, hogy a cuckolding is ezek egyikének tekinthető.

Elképzelhető, hogy mindkét ok jelen van a cuckold típusú szexuális viselkedésben, problémaként akkor érdemes ezzel foglalkozni, ha fétisszerűen van jelen, és ha a mindennapi életet megnehezíti, gátolja ez a fajta szexuális viselkedés, ha lehetetlen kiegyensúlyozott, harmonikus életet élni emellett.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik