Szórakozás

Megegyeztek Komár László örökségéről

komár lászló (komár lászló, )
komár lászló (komár lászló, )

Komár László temetése után öt évvel sikerült megegyezniük a családtagoknak az énekes örökségéről – írja a Blikk.

Eddig azért nem indulha­tott meg Komár hagyatéki ügye, mert az énekes előző felesége két pert is indított az özvegy ellen, és mindkettő a hagyatékot érintette. Az egyikben a közösnek vélt ingóságok tulajdonjogának megállapítását indítványozta, a másikban pedig megtámadta Komár dél-budai házának adásvételét, de mindkét pert elveszítette. A XI. kerületi önkormányzat csak 2014 tavaszán kezdte meg a hagyatéki eljárást, mert a táncdalénekes ügyét összevonták korábban elhunyt öccse, Komár György (†64) hagyatéki ügyével, annak ellenére, hogy Komár még életé­ben úgy nyilatkozott, öccse végrendeletét elfogadta, és lemondott az őt megillető részről annak a hölgynek a javára, aki Györgyöt ápolta.

Azóta Komár második házasságából született fia és negyedik frigyéből született lánya képviselője megegyezett az énekes özvegyével, így a hagyatéki eljárás nemcsak megindult, hanem már le is zárult.

Bár a 2012. október 17-én rákbetegségben elhunyt táncdalénekes érvényes végrendeletben kérte feleségét, hogy dalai­nak viselje gondját, az özvegy eddig emlékkoncertet sem szervezhetett, illetve hagyhatott jóvá, arról nem is beszélve, hogy a jogdíjak közben halmozódtak.

Még sosem éreztem ehhez hasonló megkönnyebbülést. Nem tudom, meddig tudtam volna még elviselni, hogy nem teljesíthetem néhai férjem végakaratát.  Összegről nem akarok beszélni, de ahogy mondani szokás, ez a béke nekem minden pénzt megért

– mondta a Blikknek Komár László özvegye, Krisztina, aki a felhalmozódott jogdíjból 8-9 millió forintot kaphatott.

A hagyatéki egyeztetésen mintegy 17-18 millió forintos összegről ment a vita, s állítólag szerint az özvegy végül lemondott arról, hogy ebből vonják le a temetés költségét és azt az általa végtörlesztett frankhitelt – a három együtt összesen nagyjából 5 millió forint volt –, amelyet Komár még korábban vett fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik