Szórakozás

Dobó Ági: Ezért szolgáltam fel mégis a földről felvett húst

Magyar szépségkirálynő, jogász, két gyermek édesanyja és A Konyhafőnök VIP második évadának győztese. Dobó Ágit arról kérdeztük, hogyan érzi magát a verseny megnyerése után, miért nyúl vlogjaiban az intimebb témákhoz és hogy mire fordítja a tízmillió forintot.

Dobó Ágnes szerelme: Támogatom a meztelenül főzést
Meglepőt nyilatkozott A Konyhafőnök VIP győztesének párja. Iszak Eszter pedig hiába 30 éves, a legtöbbször feleannyinak nézik.

Mit éreztél a győzelem pillanatában? Gondoltál egyáltalán arra, hogy hogy sikerülhet?

Babonából sem mertem arra gondolni, hogy nem nyerhetek. A győzelemre törekedtem, de egyszerűen, amikor ott állsz, megszűnik körülötted minden és csak arra koncentrálsz, hogy meghalld a saját neved. Elképesztően örültem és boldog voltam. Pont most kaptam meg a képeket a győztes pillanatról és meséltem is a páromnak, hogy ilyen előnytelen képek talán még sosem készültek rólam, de közben pedig életem egyik legboldogabb pillanata volt. Azt azért tudni kell, hogy ez a verseny lelkileg nagyon megterhelő. Nincs időd semmi másra, folyamatosan gondolkodnod kell, de közben azt érzem, hogy fejlődtem miatta lelkileg.

A döntőben volt egy pillanat, amikor az egyik segítőd, Csordás Ákos leejtette a főételed legfontosabb elemét, a húst. Sokan támadtak utána, hogy ezt a húst már nem kellett volna felszolgálnod. Mit gondolsz erről?

Próbáltuk a legjobbat kihozni a dologból – hiszen ez már a döntő volt –  és szerintem sikerült is. Reszketett minden porcikám, nagyon készültem erre az főételre, de lenyugtattam magam és megoldottam. Ez egy olyan technika volt, amit azelőtt még sosem használtam és elkészült, ráadásul tökéletesre.

Ezen a húson volt egy nagyon vastag bevonat, amit teljesen le tudtunk szedni róla, így az a része nem érintkezett a padlóval.

Ha így történt volna biztos, hogy nem tálaltam volna fel az ételt, ahogy a gyermekeimnek sem engedem, hogy a földről egyenek.

A döntőben elhangzott tőled, hogy a nyereményt egy álomesküvőre költenéd. Változott azóta a terv?

Az összeg egy részét valóban erre szeretném majd fordítani. Nagyon régóta tervezek már egy karácsonyi esküvőt – ez az egyik nagy álmom – ami most így talán jövő karácsonyra össze is jöhet. A nyeremény másik felét pedig saját otthonunk megszépítésére szeretnénk fordítani, mivel most költözünk majd egy családi házba. Már szinte csak a belső munkálatok maradtak hátra, például a konyháé. Nagyon szeretnék egy szép konyhát, ahol főzhetek a családomnak.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Esetleg egy szakácskönyv?

Abban még egyáltalán nem gondolkodtam. Nem tervezem.

Igaz Anya — ez a vlogod címe, amiben meglepő nyíltsággal beszélsz intimebb témákról is. Egyik legfrissebb videódban például a mellgyulladásról, a tejkőről és a szoptatás fájdalmairól meséltél. Fontosnak tartod, hogy közszereplőként ilyen témákban is megszólalj?

Igen, nagyon is. Azt gondolom, hogy olyan oldalát fogom meg a vlogolásnak, amiket mások nem. Miért ne lehetne őszintén beszélni ezekről a dolgokról, vagy akár a párkapcsolati problémákról, esetleg a szobatisztaságról?

Csak azért, mert valaki ismert ember, ezeken a problémákon még ugyanúgy átesik.

Közszereplőként talán sikerül több embert megszólítanom, olyanokat is, akiknek fontos, hogy halljanak ezekről a dolgokról. Persze nálam is vannak olyan témák, amikhez nem nyúlnék vagy ami előtt egyeztetek a párommal, de csak azért, mert fontos számomra a családom biztonsága.

Tervezed esetleg, hogy ebbe a blogba beépíted a gasztronómiát, mint tematikát?

Maximálisan. Az a terv, hogy családilag álljunk be a konyhába, mivel ez amúgy is egy családi videócsatorna. A párom például már egyre többet segít a konyhában, nagyon sok ötlete van neki is. Szeretném megmutatni, hogy bár nehéz lehet kisgyerekek mellett főzni egy egész családra, de számtalan olyan étel van, amit akár velük is elkészíthetünk.

És maradtok az autentikus magyar konyhánál? Ha jól emlékszem, a verseny alatt többször hangoztattad, hogy leginkább ez a te stílusod .

Igen, valóban ez, de próbálkozunk mással is. A páromat már többször sikerült meggyőzni, hogy próbáljunk meg más fajta ételeket is. Én például nagyon szeretem az ázsiai, illetve a mexikói konyhát.

Azt már most tudhatjuk, hogy A Konyhafőnök eredeti formátuma – ahol amatőrök versenyeznek egymással – új évaddal jelentkezik. Mit üzennél azoknak, akik a jelentkezésen gondolkodnak?

Már nekem is többen írtak, hogy szeretnék megmérettetni magukat és ehhez én adtam nekik erőt. Nagyon jól esett. Nekik és mindenki másnak azt üzenném, hogy tegyék meg, hiszen hatalmas élmény. Lehetséges opció a győzelem, én vagyok rá a példa, nekem is sikerült. Fantasztikus dolog ott állni, ezzel a szuper csapattal, akik mellett sosem unatkozik az ember. Nagyon nehéz pontosan elmondani, hogy mit is ad valójában A Konyhafőnök, de az biztos, hogy megváltoztatja az életedet és egy örök élmény.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik