Szórakozás

Ricco és Claudia: Le a kalappal Magyarország előtt!

Ricco és Claudia szombaton megnyerte az X-Faktort. Azóta nincs megállás, pörög az élet, interjúról interjúra, tévéadásból tévéadásba rohannak. Ennek ellenére lelkesek, mosolygósak, és szívesen mesélnek pillanatnyi érzéseikről, illetve jövőbeli terveikről. Interjú.

Hogy érzitek most magatokat ebben a felhajtásban?

Claudia: Most már nagyon jól. Gondoltam, hogy ma fáradt leszek, mivel elég korán keltünk, de szerintem bírjuk a tempót. Lehet, hogy amikor hazamegyünk, akkor azonnal kikapcsolunk, de most még nagyon jó.

Sikerült már feldolgozni, felfogni, hogy győztetek?

Claudia: Nem, még nem, szerintem ez nálam még sok idő lesz. Akárhányszor visszanézem például az adást, ugyanúgy izgulok.

Ricco: Már százszor láttam a felvételt, de századszor is meglep.

Úttörők vagytok az X-Faktor történetében, az első győztes csapat, ráadásul a határon túlról jöttetek. Milyen reakciókat kaptok az emberektől?

Claudia: Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarországon tudtunk nyerni, le a kalappal az ország előtt. A kommentelők és a rajongók egyáltalán nem utalnak erre, és ez elég meglepő. Nem mondom, hogy minden kommentet, amit kaptunk, elolvastam, de amit igen, az szinte kizárólag pozitív volt.

Ámulok és bámulok, minden komment arról szól, hogy gratulálnak, és szorítottak.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Volt B-tervetek arra az esetre, ha nem nyeritek meg?

Ricco: Volt, persze. Én mindig azt mondtam, hogy a lényeg, hogy bejussunk az élőshow-ba. Amikor már csak hárman voltunk, akkor mondtam Claudiának, hogy most már muszáj nyernünk. Nem azért, mert mi lennénk a legjobbak, de amennyi munkát, energiát, mindent beletettünk, egyszerűen akkor lennénk elégedettek, ha ez beérne, az lenne a nekünk járó jutalom, hogy nyerünk.

Claudia: Amikor a döntőben színpadra léptünk, előtte azt mondtam Riccónak, hogy te énekelj nekem most, én pedig neked. Én tudtam, illetve beszéltünk róla előtte, hogy ez az utolsó ilyen versenyünk, ezt most úgy énekeljük el, ezt most úgy éljük meg, hogy tényleg utoljára van, és ez ilyen formában már nem lesz soha. Elénekeltük a dalokat a lehető legjobban, tényleg belerakva azt, amit érzünk. Úgy gondoltam, legyen, ahogy lennie kell. Ha másodikok leszünk, másodikok, ha harmadikak, harmadikak, akkor is nagyon szép eredményt értünk el.

Claudia, egy interjúban mondtad, hogy a döntő alatt végig imádkoztál. Mi tartotta benned a lelket?

Claudia: Bennem biztos, hogy a hit. Nem azt akarom mondani, hogy nem hittem el, hogy nyerhetünk, de mindig mondtam, hogy nem mertem túl közel engedni magamhoz a győzelem gondolatát, nehogy aztán csalódnom kelljen. Ha Isten úgy akarja, és nyerünk, nagyon fogok neki örülni, ha nem, akkor pedig annak, ami van.

Mivel volt a legnehezebb megbirkózni a verseny során?

Claudia: Ricconak nagyon nehéz volt a szövegtanulás, mert nem beszél jól magyarul. Ami mindkettőnknek nehéz volt, az a minden nap reggeltől estig tartó folyamatos munka és a tempó.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Gondolkodtatok valaha egyéni énekesi karrierben?

Claudia: Mi három éve éneklünk együtt, a cseh/szlovák X-Faktor óta, akkor mi már ismertük egymást, barátokként mentünk, én elkísértem csak Riccót, hogy próbáljon szerencsét. De aztán úgy adódott, hogy én is énekeltem, és mindketten továbbjutottunk szólóban. Majd felhívtak, hogy összeraktak minket egy duóba és eldönthettük, hogy folytatjuk-e így együtt. Azóta soha sem merült fel, hogy külön akarnánk bármit, mi egy csapat vagyunk.

Mi az, amit a másikban a legjobban becsültök, tiszteltek?

Claudia: Mint előadóban nagyon tisztelem, hogy mindent meg tud tanulni, ami néha lehetetlennek tűnik, azt is megcsinálja, és úgy énekel, mint egy isten. Ezt nem lehet tőle elvenni. Mint emberben a jószívűségét, a humorérzékét, a toleranciát és az emberséget becsülöm.

Ricco: Igazi jó ember, jószívű, mindig tudja, ha valami baj van, nem kell neki semmit se mondani, mindig itt van, és tudja, hogy mit kell tenni. Előadóként pedig, akinek van füle, az hallja, hogy igazi király, nagyon tud.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Sokféle stílust kipróbáltatok a műsor alatt, melyik az az irány, ami a legszimpatikusabb, és amerre mennétek tovább?

Claudia: Nekünk most nagyon tetszenek ezek a gyors dalok.

Ricco: Amit amúgy soha nem akarunk énekelni.

Claudia: Tudom, hogy sok stílust mutattunk meg az X-Faktor alatt, picit nehéz lesz, mert minden stílus nagyon tetszik nekünk, de hát nem lehet minden stílusban énekelni. Ezen még gondolkodni fogunk, de ami biztos, hogy lesz, azok a lírai, nagy ívű dalok.

Mi a tervetek, mi a következő lépés?

Claudia: Kis pihenő után a győztes dal feléneklése, pici javítása, majd klipforgatás. Kihívásként a versenyeken kívül akármi jöhet. Az igazi kihívás a munka, az új dalok lesznek.

Magyarországon vagy Szlovákiában terveztek a zenével foglalkozni?

Claudia: Úgy gondolom, hogy Magyarországon az emberek otthont adtak nekünk, és ez egy nagyon nagy dolog, de hűek maradunk Szlovákiához is, ott nőttünk fel, ott vannak a barátaink, családunk,

nem lehet azt lezárni teljesen úgy, hogy becsukom az ajtót.

Azt mondanám, hogy itt is, ott is.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Jövőre is indul X-Faktor verseny, mit üzennétek azoknak, akik fontolják az indulást?

Ricco: Sok erőt mind fizikailag, mind pszichésen.

Claudia: Igen, nagyon-nagyon sok erő kell hozzá. Mindig azt mondom, hogy legyenek önmaguk. Nem kell semmit se játszani, a legfontosabb, hogy maradjanak azok, akik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik