Szórakozás

Szabó Zsófi 9 hónapos terhesen meghozta a döntést

Szabó Zsófi és férje, Zsolt úgy döntöttek, hogy születése után levetetik a baba őssejtjeit. Már a baba szobájában várakozik a beavatkozáshoz szükséges kis csomag.

Szabóék mindent előkészítettek a babának, a kicsi bútorai is megvannak, már a kiegészítőket s beszerezték,  a ruhák mosva, kivasalva várják az újszülött érkezét. A színéznő egyre többet aggódik azon, hogy milyen anya lesz, de lelke legmélyén tudja, hogy nem történhet semmi baj.

 Sokat hallani arról, hány esetben segíthetnek a születéskor levett őssejtek. A levett minta a jövőben számos betegségnél nemcsak a fiam, de genetikai egyezés esetén a szülők, nagyszülők részére is felhasználható, például egy agyvérzés, transzplantáció után.

– nyilatkozta a Blikknek Szabó Zsófi.

A mai biotechnológia képes arra, hogy sejtkultúrában őssejteket növesztve különböző szövettípusoknak megfelelő  sejtekké alakuljon, ezért terápiás használatukat tervezik. Különösen az embrionális sejtek, és a még meglehetősen képlékeny köldökzsinórvérből származó őssejtek felhasználása ígéretes, ezért érdemes rögtön a születés után levetetni őket.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik