Szórakozás

Ezért nem ült fel a hazafelé tartó repülőre Bódi Sylvi

Bódi Sylvi a tervezettnél három héttel később indult haza Magyarországra a legutóbbi szörfös túrájáról. Az exmodell az Instagram-oldalán tette közzé, hogy miért nem ült fel a hazafelé tartó repülőjáratra, amire előre kifizetett jegye volt.

Csodálatos közel 1 hónapot töltöttem el a Mentawai-szigeteken, ahol promóciós tevékenységet végeztem néhány szörfös resort számára. A rendszeres posztolás és fotózások mellett azért bőven jutott idő a szörfözésre is. ‍A visszafelé úton a kompon megismerkedtem egy fiúval. A srác másik három brazil barátjával tavaly vásárolt egy 45 lábas vitorláshajót, s kisebb megszakításokkal az év közel felét a hajón töltik. Jelenleg csak 2 srác – Rasta és Augusto – tartózkodott a vitorláson, s ez a fiú most feléjük tartott, hogy csatlakozzon hozzájuk. Én meg majd a komp után a reptér felé, hogy fájó szívvel magam mögött hagyván ezt a földi paradicsomot, megkezdjem a hazautazásomat… Éppen el voltam mélyülve a gondolataimban, amikor a brazíl fiú felém fordult és megkérdezte: Nincs kedved csatlakozni hozzánk a hajón? Gyorsan kellett döntenem, hiszen a gépem 6 óra múlva felszáll…vagy velem vagy nélkülem.

– írta Bódi, aki végül úgy döntött, hogy Indonéziában marad az akkor még ismeretlen fiúkkal. Az exmodell több mint három hetet töltött a hajón.

Csodálatos közel 1 hónapot töltöttem el a Mentawai-szigeteken, ahol promóciós tevékenységet végeztem néhány szörfös resort számára. A rendszeres posztolás és fotózások mellett azért böven jutott idö a szörfözésre is. ‍♀️ A visszafelé úton a kompon megismerkedtem egy fiúval. ⛴Beszélgetésbe elegyedtünk, s mint kiderült sok közös ismerösünk van Baliról. A srác másik három brazíl barátjával tavaly vásárolt egy 45 lábas vitorláshajót – @sybrocador – s kisebb megszakításokkal az év közel felét a hajón töltik. ⛵️ Jelenleg csak 2 srác – Rasta és Augusto – tartózkodott a vitorláson, s ez a fiú most felejük tartott, hogy csatlakozzon hozzájuk. Én meg majd a komp után a reptér felé, hogy fájó szívvel magam mögött hagyván ezt a földi paradicsomot, megkezdjem a hazautazásomat… Éppen el voltam mélyülve a gondolataimban, amikor a brazíl fiú felém fordult és megkérdezte: Nincs kedved csatlakozni hozzánk a hajón? Gyorsan kellett döntenem, hiszen a gépem 6 óra múlva felszáll…vagy velem vagy nélkülem. Elképzeltem amint ott ülök a repülön és arra gondolok, hogy milyen szuper utazásban lehetett volna részem… Na, itt abba is hagytam az elmélkedést. “Jó lett volna”, “Igazi életeszóló élmény lehetett volna”…. Elég a “volnákból”! Az életünk során számtalan lehetöség jön velünk szembe, s mily sokat kihagyunk ezekböl… Ugyanaz a lehetöség viszont általában nem jön szembe velünk kétszer. Vagy megragadod, vagy elmulasztod. Rajtad áll. Én a saját tapasztalataim alapján azt mondom, hogy kevés olyan dolog van, amit megbántam, hogy megtettem, viszont annál több olyan, amit bánok, hogy kihagytam. Szerintetek hol ültem 6 órával késöbb? A Qatar Airways menetrendszerinti járatán vagy egy csodaszép vitorláshajón a naplementében gyönyörködve? ✈️⛵️❓ Hát persze, hogy az utóbbi!  ️ Több, mint 3 hetet töltöttem el a hajón. A srácok nagyon jó fejek, barátságosak, segítökészek voltak. Elsö perctöl kezdve olyan érzésem volt, mintha ezer éve ismerném öket, így a beilleszkedésem is pillanatok alatt megtörtént. Az elsö napokban kiderült, hogy hasonló mentalitásuak vagyunk. A történet alul kommentekben folytatódik tovább.

Sylvi Bódi (@sylvibodi) által megosztott bejegyzés, 2017. Nov 9., 04:33 PST

A fiúk az óceánban fürödtek, de én azért örültem a kicsi fürdőszobában lévő zuhanyzási lehetőségnek, az sem érdekelt, hogy csak hideg víz jött a csapból. Hogy legyen vizünk, az esővizet hasznosítottuk. Ha nem esett, akkor a sós vizet alakította át a hajón lévő masina. Mosogatáshoz is tengervizet használtunk, csak a végén öblítettük át az edényeket sima vízzel. Különböző kis falvaknál álltunk meg kb. hetente egyszer, hogy megvegyük mindazt, amire szükségünk van. Feltankoltunk zöldségekből, gyümölcsökből és egyéb élelmiszerekből. Ezek beszerzése az én feladatom volt, hiszen én vezettem a háztartást és én főztem a srácoknak. Jól kellett kalkulálni a dolgokat, mert a hűtő sajnos nem működött…

– mesélte Bódi Sylvi, aki hozzátette: a kalandos út során bejárták a Mentawai-szigetek összes részét és a Telo-szigeteket.

A hajós élet minden pillanatát élveztem. S emellett még azt, hogy szinte végig offline voltam. Hála a jó égnek olyan érintetlen helyeken jártunk, ahol nem volt térerő. Amikor meg volt egy kis szignál, azt arra használtam, hogy a családnak és barátoknak életjelet adjak. Eszem ágába sem jutott facebookozni vagy instagrammot használni! Imádtam az internet mentességet, így teljes mértékben a jelenben tudtam lenni és megélni mindazt a csodát amiben részem volt. Az hiszem számomra az igazi luxust az offlineság jelenti. Az elmúlt hetekben volt szerencsém megtapasztalni, hogy mennyivel nyugisabb és szebb így a világ.

(Kiemelt kép: Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik