Szórakozás

Lang Györgyiből is ügynököt akart csinálni a belügy

A politikai rendőrség III/III-as ügynökhálózata a nyolcvanas években is még szinte mindenkit megfigyelt az országban. A titkosszolgálatoknak minden társadalmi rétegből, így a művészeti életből is számos embert sikerült beszervezniük. Mindenkit másként próbáltak megzsarolni, hogy együttműködésre bírják. Az akkoriban színésznőként nyomuló Lang Györgyit a közlekedési kihágás miatt bevont jogosítványával akarták sarokba szorítani.

Egyszer egy bemutató utáni banketten odasündörgött hozzám egy pali, és megkérdezte, hogy szeretné ma­ga viszakapni a jogosítványát? Azt válaszoltam, persze, hogyne szeretném. Akkor holnap reggel ott lesz a portán, csak majd találkoznunk kell még. Rákérdeztem, hogy mégis miért. Erre annyit mondott, időnként majd menjek be hozzájuk, és meséljem el, ki mit mondott. Mivel aztán sosem jelentem meg, látták, hogy nem vagyok normális, a jogosítványt visszakaptam, és kész. Nem tudtak beszervezni. De nem azért, mert akkora ellenálló vagy annyira okos voltam, hogy ezt kijátszottam, hanem mert nem fogtam fel, hogy be akarnak szervezni

– mondta a Borsnak a Pa-Dö-Dő énekesnője, akinek jó ideig le sem esett, hogy egy III/III-as ügynök próbálta éppen behálózni.

(Kiemelt kép: TV2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik