Szórakozás

Dolák-Saly Róbert azt gyanítja, hogy megölték az édesapját

Dolák-Saly Róbert 1967-ben, 12 esztendős korában, rejtélyes körülmények között veszítette el édesapját. A L’art pour l’art társulat tagja azt gyanítja, politikai okok vezethettek a tragédiához, és azt sem zárja ki, hogy apja – a hivatalos verzió ellenére – nem önkezével vetett véget életének, vagyis nem magától került egy száguldó vonat elé.

Valószínűnek tartom, hogy valami politikai történet kapcsán történhetett meg, hogy a vonat elé került

– mondta a Story4 TV ArcKép című műsorában Dolák-Saly, aki akkor sem kertelt, amikor Kadarkai Endre riporter megkérdezte, megölhették-e.

Feltételezem, de nem mentem utána. Sokáig nem is mertem foglalkozni ezzel. (…) Egy éjszaka alatt nőttem fel, 1967. február 12-ről 13-ra virradó éjszaka. Anyám nem tudta kezelni ezt a helyzetet, de nem haragszom rá. Egy horrorisztikus sikolyra ébredtem, két rendőr állt az ajtóban. Én voltam, aki simogattam a fejét 12 évesen. (…) Ő annak a rendszernek ellensége volt, anyám, amikor megtörtént a dolog, folyamatosan kommunikálta, hogy apám nem volt hajlandó valamire…

– tette hozzá a L’art pour l’art társulat tagja, aki a Blikk szerint később információkat kért ki a történeti hivatalból, de csak saját maga megfigyeléséről talált iratokat, édesapjáról semmit.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik