Szórakozás

Megszólalt a nő, akinek a kutyáját megölte egy pitbull

Október 20-án, péntek este egy szabadon kószáló, nagytestű bull típusú, ivaros kan kutya támadott meg két tacskót, amelyek közül egyet meg is ölt – számolt be az esetről a 444.

A megvadult kutya először csak szaglászta a két kisebb állatot, majd a 10 éves Mihály nevű tacskót megtámadta. Az idősebbik, 14 éves Picasso védeni próbálta társát, de ezzel csak annyira feldühítette a pitbullt, hogy végül őt marcangolta szét.

Az esetben a legszomorúbb, hogy nem egy kóbor kutyáról van szó. Az állat egy üzlethelyiségből kialakított, utcafronti nyitott ajtós lakásból jött elő. A rendőrség kiérkezéséig a szemtanúk próbálták megmenteni az idősebb tacskót, ám hiába. A hatóságok megérkezése után a megvadult állatot a Illatos úti ebrendészeti telepre szállították, ám a felelőtlen gazda akár már a héten visszakaphatja a megvadult állatot.

Az Állatmentő Liga a következő bejegyzést közölte Facebook-oldalán az esettel kapcsolatban.

Èjszakai Rendőrsègi riasztás:( Egy bull típusú kutya kiszökött ès megtámadott kèt kutyát, az egyiket megsebesítette a m…

Közzétette: Állatmentő Liga – 2017. október 20.

A két tacskó gazdája, Lendvai Lilla ma reggel a Mokka vendége volt, ahol az esetről mesélt. Megtudhattuk a gazdától, hogy a két kisebb testű állatot 65 éves édesanyja sétáltatta valamint, hogy gyakorlatilag kivégzés történt.

Ezek öreg állatok, póráz nélkül sétáltatjuk őket általában, amit ugye a jog szabályoz. Azt mondják, hogy a pórázon kell, de én azt gondolom, hogy ebben az esetben abszolút nem volt jelentősége a póráznak, mert teljes mértékben tehetetlen volt az édesanyám, pillanatok alatt konkrétan kivégzés történt

– mesélte a műsorban a kutyák gazdája.

Ma Magyarországon a jelenleg hatályos törvények alapján a háziállat tulajdonjogi viszonylatban van az emberrel, tehát tárgyként kezelendő, így az eset nem tekinthető bűncselekménynek, csak szabálysértésnek. Lendvai Lilla ettől függetlenül nem adja fel. Elmesélése alapján egy nagyon jó állatvédelmi szakjogásszal sikerült tárgyalnia, így polgári pert indít majd az pitbull gazdája ellen.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik