Szórakozás

Szíriai menekülttáborból Hollywoodba

Szíriai menekülttáborban született, most Hollywoodban énekel a 24 éves Vivian Nouri, aki még mindig nem hiszi el, hogy ez a mese vele történik meg. Hogyan lett az álomból valóság?

Vivian életét akár a Disney is megfilmesíthetné, annyira álomszerű és hihetetlen. Miután az otthonukat lebombázták Észak-Irakban a kurd felkelés idején, Vivian családja menekülttáborba kényszerült. Az édesanya igazi hősként, gyalog menekült Szíriába két gyermekével együtt, hatalmas kockázatot vállalva a veszélyes utazással: télen, a havas hegyeken keresztül meneteltek teljes hét hónapon át. Az útitársak közül sokan éhen haltak vagy halálra fagytak, de szerencsére Vivain szülei túlélték az utat, később pedig további négy gyermeknek adtak életet, köztük Viviannek 1993-ban.

Vivian 2 éves koráig élt a táborban családjával, ahol még ivóvíz sem volt, édesanyja minden nap hosszú utat tett meg az egyik nagyobb lánnyal, hogy vizet szerezzenek. Minden gyermek úgy gondol az anyára, mint legnagyobb példaképre és inspirációra: mind úgy érzik, hogy nekik nagy dolgokat kell véghezvinniük, hisz nem véletlenül maradtak életben. A család végül menekültstátuszt kapott 1995-ben, mert Vivian nővérének orvosi segítségre volt szüksége, így letelepedhettek Új-Zélandon és végre saját otthonhoz juthattak.

Nouri (@nouri) által megosztott bejegyzés, 2017. Máj 13., 16:34 PDT

Vivian 9 éves korától a zenének szentelte az életét. Már egész kis korában állva tapsolták az iskolai tehetségkutatón, így sejthető volt, hogy érdemes az énekléssel foglalkoznia, ezért elkezdett cover videókat feltölteni a Youtube-ra. Ha valaki megnézi ezeket a felvételeket, láthatja, hogy teljesen amatőr felvételek, azonban egyvalami világosan kiderül belőlük: ez a csaj rettentően jól énekel, és van a hangjában valami különleges, egyedi.

2017 elején Vivian úgy döntött, hogy szerencsét próbál Los Angeles-ben. Otthagyta a munkáját és az IT tanulmányait, melyből egy év lett volna hátra, és megkereste az egyetlen embert, akit ismert az Államokban: Brian Kennedy-t. Elküldte neki a Close to you című Rihanna szám coverjét, melyet Kennedy szerzett, majd izgatottan várta a választ.

És Kennedy imádta a videót.

Eredetileg egy hónapot tervezett maradni, de annyi lehetőség jött azóta, hogy még mindig ott van és nem úgy tűnik, hogy egyhamar hazautazna Új-Zélandra. Kennedy elvitte őt az összes fontos zenei eseményre és Grammy előpartikra, ahol megismerkedett Jason Richmonddal a Paramount Studios-tól. Jason lecsapott a vitathatatlan tehetségre és egy nap felhívta, hogy jöjjön azonnal a stúdióba felvenni egy számot.

Igent mondtam mielőtt egyáltalán meghallgattam volna a számot. Egy óra alatt megtanultam és indultam a stúdióba. Michael Jackson és Lionel Ritchie itt vette fel a We are the world-öt, egyszerűen nem hittem el, hogy hol vagyok.

Egy hét múlva újra csörgött a telefon és szóltak Viviannek, hogy a dal, amit felénekelt, szerepelni fog a Megjött apuci 2. című hollywoodi filmben.

Annyira izgatott voltam, hogy az ujjaim is lezsibbadtak, nem tudtam gépelni. Teljesen hihetetlen, hiszen nincs nevem, még menedzserem se vagy bármi ilyesmi, tehát totál független vagyok. Mindenki mondja, hogy nagyon ritka dolog történt velem, háttér nélkül idáig jutni…

A film az USA-ban november 10-én kerül mozikba olyan sztárok főszereplésével, mint Linda Cardellini, Mark Wahlenberg, Mel Gibson és Will Ferrell. Most már biztos, hogy Vivian Nouri hangja is felcsendül a filmben egy karácsonyi dalban.

Vivian még igen messze van attól, hogy celeb legyen, Youtube-videóit párezren látták, Instagram-csatornáján 93 ezer rajongót találunk. Nemrég megosztott egy sztorit az Instagramján, amit “viccesnek” bélyegez, de átélni biztos nem lehetett az.

Ígértem nektek egy vicces sztorit. Még mindig megborzongok, ha rágondolok. 15 vagy 16 éves koromban Új-Zéland miniszterelnöke és egyéb kormánytagok előtt kellett énekelnem. Nagyon fiatal voltam és állatira izgultam, ezért gondoltam, olyan dalt éneklek, amit biztosan nem szúrok el, így az Unfaithfult választottam Rihannától. Képzeljétek el a parlamenti tagok arcát, amikor azt éneklem, hogy «Szerzek egy pisztolyt és a fejedhez szorítom, essünk túl rajta. Nem akarok gyilkos lenni». Ezúton elnézését kérek az összes akkori résztvevőtől, sajnálom, hogy tanúi voltatok ennek.

Stílusa is teljesen idegen a hírességekétől, bár csodálatos fotókat posztol magától, abszolút szerénységgel és őszinte csodálkozással teszi ezt, még mindig nem hiszi el, hogy mindez vele történik. Azt gondolja, hogy szimplán jó helyen volt jó időben, az egésznek semmi köze ahhoz, hogy milyen tehetség rejlik benne.

Menekülttáborból Hollywoodba eljutni… mély alázatot érzek. Olyan helyről jövök, hogy mindig is alázatos leszek és törekvő, hogy még többet elérjek. Az emberek megszólhatnak, de nem érdekel, most jó helyen vagyok, jó emberekkel körülvéve, és elképesztő hálát érzek.

– mondta az Uniladnak.

Azóta több dalt is felénekelt stúdióban, és úgy tűnik, néhány híresség a szárnyai alá veszi a tehetséges lányt. Szurkolunk neki, hogy beinduljon zenei karrierje, és néhány év múlva jóval többen ismerjék a nevét!

Kiemelt kép: instagram/@nouri

Ajánlott videó

Olvasói sztorik