Szórakozás

Kiürítette malacperselyét az óvodás, a nagymama könnyekig meghatódott

24.hu
24.hu

2017. 10. 17. 08:23

A teljes spórolt pénzét bevitte az oviba.
Korábban a témában:

Sunshine Oelfke a michigani Ishpemingben él, ötéves. Foglalkozása: óvodás.

Október elején a kislány nagymamája, Jackie arra lett figyelmes, hogy Sunshine magához ragadta a malacperselyét, és a szobában a földre ürítette a tartalmát.

A nagyi nem szólt semmit, csak figyelte, mit csinál az unokája. A lányka egy zacskóba pakolta a régóta gyűjtögetett pénzt, és odakészítette az iskolatáskájához. Ezen a ponton már Jackie rákérdezett, hogy mik a tervei a kis vagyonával.

A kislány elárulta, hogy beviszi a pénzt az oviba, mivel barátnője, Layla nem kap tejet – anyukája nem tudja kifizetni, hogy az óvodában adjanak neki. Sunshine – aki szerint fontos, hogy minden étkezéshez igyunk tejet – természetesnek gondolta, hogy majd ő befizeti Layla tejpénzét.

Így aztán néhány nappal később a nagymama társaságában átadta Rita Hausher óvónéninek a teljes spórolt pénzét, 30 dollárt.

A nagyi – azon kívül, hogy sírt a meghatódottságtól – úgy döntött, hogy közösségi finanszírozással megpróbálja kicsit megnövelni az összeget, és gyűjtést indított a Gofundme oldalon. 2500 dollárt szeretett volna gyűjteni, hogy mindenki kaphasson tejet Sunshine ovis csoportjában.

10 nap alatt 127 ember összesen 3570 dollárt dobott össze,

és még nincs is vége a gyűjtésnek, úgyhogy több mint valószínű, hogy a teljes óvodás csoport számára egészen nyárig „ingyen” lesz a tej.

Forrás: CBS News, babble.com. Kiemelt fotó: Gofindme/Facebook

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.