Szórakozás

Kiürítette malacperselyét az óvodás, a nagymama könnyekig meghatódott

A teljes spórolt pénzét bevitte az oviba.

Sunshine Oelfke a michigani Ishpemingben él, ötéves. Foglalkozása: óvodás.

Október elején a kislány nagymamája, Jackie arra lett figyelmes, hogy Sunshine magához ragadta a malacperselyét, és a szobában a földre ürítette a tartalmát.

A nagyi nem szólt semmit, csak figyelte, mit csinál az unokája. A lányka egy zacskóba pakolta a régóta gyűjtögetett pénzt, és odakészítette az iskolatáskájához. Ezen a ponton már Jackie rákérdezett, hogy mik a tervei a kis vagyonával.

A kislány elárulta, hogy beviszi a pénzt az oviba, mivel barátnője, Layla nem kap tejet – anyukája nem tudja kifizetni, hogy az óvodában adjanak neki. Sunshine – aki szerint fontos, hogy minden étkezéshez igyunk tejet – természetesnek gondolta, hogy majd ő befizeti Layla tejpénzét.

Így aztán néhány nappal később a nagymama társaságában átadta Rita Hausher óvónéninek a teljes spórolt pénzét, 30 dollárt.

A nagyi – azon kívül, hogy sírt a meghatódottságtól – úgy döntött, hogy közösségi finanszírozással megpróbálja kicsit megnövelni az összeget, és gyűjtést indított a Gofundme oldalon. 2500 dollárt szeretett volna gyűjteni, hogy mindenki kaphasson tejet Sunshine ovis csoportjában.

10 nap alatt 127 ember összesen 3570 dollárt dobott össze,

és még nincs is vége a gyűjtésnek, úgyhogy több mint valószínű, hogy a teljes óvodás csoport számára egészen nyárig „ingyen” lesz a tej.

Forrás: CBS News, babble.com. Kiemelt fotó: Gofindme/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik