Szórakozás

Levették a feketéket állatokkal összehasonlító kiállítás képeit

A múzeum nem kért bocsánatot.

Levették azokat a nagy felháborodást keltő fotókat, amelyeken fekete afrikaiakat állatokkal hasonlítottak össze. A kínai Vuhan városában megrendezett kiállítást szeptember végén nyílt Ju Huiping fotográfus Afrikában készült képeiből, ennek egyik része volt az a képsorozat, amelyet látva sokan rasszizmussal vádolták meg a fotóst.

A kiállítást több ezren látták, de egészen addig nem tört ki a botrány, míg egy afrikai diák nem látta a képeket és töltött fel videót róluk az internetre – írja a Shanghaiist.

A Vuhanban élő afrikai egyetemisták egy része az iskolájuk dékánjánál emeltek panaszt, míg mások aláírásgyűjtésbe kezdtek, majd azt eljuttatták a nagykövetségekre. A felháborodásra válaszul a Hubei Tartományi Múzeum levette a képeket a falról, bár azokat eredetileg október 17-ig lehetett volna megnézni, bocsánatot azonban nem kértek.

Wang Juedzsun kurátor szerint az emberek „túlreagálták” a dolgot, és szó sem volt rasszizmusról, hozzátéve, hogy a képek az emberek és az állatok között jelenlévő harmóniát hivatottak bemutatni.

Kiemelt kép: YouTube/Shanghaiist

Ajánlott videó

Olvasói sztorik