Szórakozás

X-Faktor: összeállt minden idők legrosszabb csapata

Puskás Peti mentorházas csapata a magyar X-Faktor történelmének legrosszabb énekeseivel volt tele, míg Radics Gigi alig tudott választani a kiemelkedő előadók közül. Hatan már bejutottak az élő show-ba.

Szombat este derült ki az X-Faktorban azoknak az énekeseknek a névsora, akik a fiúk és a 25 év felettiek közül bejutottak az RTL Klub tehetségkutatójának élő adásaiba.

Radics Gigi és Puskás Peti csapata a Mentorház során új produkcióval készült. Mindenkinek ismét meg kellett mutatnia a tudását a mentorának, de ezúttal a készítők beletettek a versenybe egy plusz csavart.

Az X-Faktorban először Magyarországon változtattak a Mentorház menetén. Az eddigi szabályok szerint egy mentor és egy mentorsegéd döntötte el, hogy adott kategóriában kik mehetnek tovább. Nos, idén ez másképp van: egy mentor csak két énekest juttathat tovább, a harmadik bejutó személyéről pedig a többi mentor dönt.

Elsőként a fiúk kategória hat versenyzője mutathatta meg, hogy mit tud. Barna Martin Pápai Joci Origo című dalával mutatta meg, hogy tud letisztultan és ízlésesen is énekelni. A női hangon beszélő Mézes Norbert egy Rihanna dallal készült, és bár végigizgulta az előadást, elnyerte a mentorok elismerését.

A 15 éves Kovács Pál ezúttal csalódást okozott a mentoroknak a dalválasztásával, ugyanis egy Britney Spears feldolgozással érkezett. A tavalyi X-Faktorból még az élő show előtt kiesett Gulyás Roland az egyik legnagyobb meglepetés volt: a Linkin Park dalával sikerült mindenkit libabőröztetnie. Őt követte a fiatal Bereznay Dániel és az éttermi kisegítő Nagy Krisztián, akik szívüket-lelküket beletették a produkciójukba.

A fiúk mentorának, Radics Giginek két énekest kellett választania, akiket magával visz az élő műsorokba, kettőt, akiket kiejt, és kettőt, akiknek a sorsát mentortársaira bízza.
Radics csapatából egyenes ágon Nagy Krisztián és Gulyás Roland jutott tovább, a többiek pedig Mézes Norbertnek adtak esélyt.

Puskás Peti minden idők legjobb mentorházas csapatát szerette volna összehozni, ehhez bizarr karaktereket válogatott. Hatalmas meglepetést várt a 25 éven felüliektől, ami volt is, de nem éppen pozitív.

Elsőként a rappelő napközis tanár, Hegedűs Péter énekelt, aki a válogatókon vicces volt, de ezúttal szimplán rossz.

Őt az örmény származású David Vardanov követte, akit éneklés közben Gáspár Laci egyenesen kiröhögött. A nagy reménységnek hitt Rékasi Dezső sem alkotott maradandót, egyhangúan unalmasnak minősítették. De a legnagyobb csapás csak ezután jött: az Éden Hotelt is megjárt Snjezana Pecija nem csak rossz hangnemben, hanem talán egy másik dimenzióban énekelt, és még a szöveget is elrontotta.

Puskásban ezen a ponton realizálódott, hogy minden idők legrosszabb csapatát sikerült összeválogatnia.

Mi történik? Nagyon csalódott vagyok!

– hangoztatta a mentor, aki bevallotta, hogy rossz volt a terve. Ezt a többiek is megerősítették: ByeAlex azt mondta, hogy egy bokrot is hamarabb vinne az élő show-ba, mint bárkit Peti csapatából. Gáspár Laci pedig egyszerűen a feláldozhatóknak nevezte az énekeseket.

Ezután még ketten megmutatták magukat. A korábban seprűgitárral beválogatott Berta Dániel ezúttal hangszere nélkül énekelt, és a többiek közül kiemelkedő produkciót nyújtott. Őt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnő követte, aki még dicséreteket is kapott a mentoroktól.

Puskás Peti úgy döntött, hogy Abaházi Nagy Lívia és Berta Dániel juthat be az élő show-ba. Harmadikként pedig Hegedűs Pétert juttatták tovább a mentorok – igaz, nem szívesen.

Vasárnap este is lesz X-Faktor. Akkor az derül ki, hogy Gáspár Laci és ByeAlex csapatából kik jutnak be az élő show-ba. Velük együtt lesz teljes a mezőny.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik