Szórakozás

Ábel Anita 160 km/óránál próbált SMS-t írni

Mostanában rengeteg celeb a volán mögött készít live videót, pedig az autózás közbeni mobilozás az egyik vezető baleseti ok az utakon. Amerikában például 4-ből 1 autóbalesetet a vezetés közbeni SMS-ezés okoz. Ábel Anita nemrég egy háromszoros magyar rallybajnokkal, Herczig Norberttel bizonyította, hogy az autóban jobb eltenni a telefont.

Bár az SMS-írás, üzenetolvasás és szelfizés elsőre nem tűnik nehéz feladatnak, az időnként 160 km/órás sebesség miatt azonban még az anyósülésen ülő Anitának is beletört a bicskája.

Egyébként elég szabálykövető vagyok, sosem lépem túl a megengedett sebességhatárt. Életemben egyszer karamboloztam, akkor sem én voltam a hibás. Régebben vagányabb voltam, és előfordult, hogy mobiloztam a kocsiban, de mióta gyerekem van, már egyáltalán nem teszem, ezt nagyon fontos szabálynak tartom

– mesélte Anita, aki bevallása szerint megőrül azoktól a sofőröktől, akik azért mennek lassan, mert éppen mobiloznak. Szerinte senki nem tudhatja, milyen a reakcióideje, ezért is volt számára nagy meglepetés beülni Norbi mellé. Hozzátette: egy percig sem érezte magát veszélyben, mert a pilóta olyan magabiztosan irányította az autót, tudta, hogy nem lehet baj.

(Kiemelt kép: Toroczkay Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik