Szórakozás

Jada Pinkett-Smith tagadja, hogy a Szcientológia egyház tagja lenne

A Szcientológiát kezdetben életmódjavító filozófiai rendszerként tartották számon, amelyet 1952-ben, az író L. Ron Hubbard dolgozott ki. A vallás, a fokozatos átalakulásokat követően Hubbard számos elképzelésének és hitének a kidolgozott rendszerét foglalja össze. A vallási gyakorlatot technológiának nevezik, mely a dinamika módszerén alapszik. A szcientológia nem tagadja például a földönkívüliek létezését, Istenről viszont nincs elfogadott véleményük. 

A 2015-ben megjelent önéletrajzi ihletésű, Leah Remini által írt könyvben olvashatunk arról, hogy Will Smith felesége a Szcientológiai egyház tagja.  A könyvében Remini, -aki amúgy 2013-ig maga is tagja volt egyháznak,- azt állítja, hogy a Szcientológia egyik leghíresebb követője, Tom Cruise hívta meg Smitht egy, az egyház által rendezett eseményre,

ami nem más, mintegy felnőtteknek rendezett bújócska volt. 

Tudom, hogy Jada benne van. Már régóta az egyház tagja.

– nyilatkozta Remini.

Fogva tartották a szcientológusok egyik központjában, állítja egy férfi
A rendőrség leírása alapján a férfi egy kicsi szobában lakott, ahol csak egy lepedővel letakart ágy volt.

Smith, a napokban közzétett Twitter posztjain keresztül tagadta a vádakat:

Tanultam a dinamikáról és elismerem a Technológia tudományát… de nem vagyok szcientológus.

Majd hozzátette, hogy bár imádkozott már számos mecsetben a világon, mégsem tartja magát muszlimnak, vagy hogy énekelt és meditált már a leglenyűgözőbb templomokban, mégsem buddhista.

Az emberi kedvességet gyakorlom vallásként, és abban hiszek, hogy mindannyiunknak meg van a joga ahhoz, hogy eldöntsük kik vagyunk és kik nem.

–  tette hozzá még Twitteren a színésznő.

Remini amúgy állítja, hogy a Szcientológia egyházának több világsztár is tagja, többek között nem csak Jada Pinkett-Smith hanem férje is, Will Smith.

Kiemelt kép: Photo by C Flanigan/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik