Szórakozás
Budapest, 2012. október 12.
Pintér Tibor fõszereplõ Az utolsó betyár címû rockoperából készült film díszbemutatója elõtt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) székházában 2012. október 12-én. A Komáromi Magyar Lovas Színház Az utolsó betyár címû elõadását 2012 júliusában rögzítette a közmédia stábja, a 125 perces elõadást a Duna tévécsatorna mûsorán láthatják a nézõk.
MTI Fotó: Soós Lajos

Hollywoodi ügyvédek 120 ezer dollárt akartak Pintér Tibortól

24.hu
24.hu

2017. 09. 20. 06:34

Be akarták perelni Pintér Tibor Nemzeti Lovasszínházát, mert jogtalanul használták a Zorro nevet. A felszólítólevél egyenesen Hollywoodból, az Antonio Banderas-féle Zorro-film ügyvédeitől jött.

“Gyanútlanul feltettük a honlapunkra az új produkciót, egy álarcos fotót, és kiírtuk persze a Zorro nevet is. Nagyjából egy hete lehetett fenn az oldalunkon, amikor jött a hollywoodi ügyvédi irodától a fenyegetőlevél, hogy beperelnek, ha nem vesszük le. Felajánlották, hogy 120 ezer dollárért, nagyjából harmincmillió forintért használhatjuk a nevet egy évig. Nagyon kellemetlenül ért a dolog, mert ezzel a darabbal kezdjük az idei évadot, és nagyon számítottunk rá, hogy minden rendben lesz. Innentől kezdve egy elég kellemetlen levelezés kezdődött”

– mondta a Borsnak Pintér Tibor, aki arra hajt, hogy jobban nézzen ki, mint Berki Krisztián.

A színész-színházigazgatónak végül sikerült elkerülnie a 120 ezer dolláros összeg kifizetését.

“Kénytelenek voltunk megváltoztatni a címet, a Zorro helyett A fe­kete álarcos lovag lett a darab címe. De nekik ez sem volt elég. Meg kellett változtatni a szereplők nevét is. Nem lehetett benne Don Diego, Elena, se Garcia. Aztán az álarcba kötöttek bele. Azt sem akarták engedni. Erre visszaírtuk, hogy több ország folklórjában, történelmében is szerepeltek álarcos lovasok. Létezett Facia Negra, ott az Operaház Fantomja, és itt van a mi Rózsa Sándorunk is. Erre nagynehezen belementek, így maradhatott az álarc. A kellemetlenségektől függetlenül bátran állíthatom, hogy egy szenzációs, humorral, és romantikával teli produkció született.”

(Kiemelt kép: Soós Lajos/MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.