Szórakozás

Máthé Erzsi: Óriási dolog, hogy még vagyok egyáltalán

A színésznő ugyan már évekkel ezelőtt visszavonult, de betegségei ellenére is szereti az életet: a közelmúltban például duplabulival ünnepelte 90. születésnapját.

Interjút ritkán ad Máthé Erzsi, de a Bartók Rádió Lemezelő című műsorával kivételt tett, és egészségügyi állapotáról is mesélt.

“Járókerettel járok, nincs mit csodálkozni ezen, elmúltam már kilencven. De az elmém még viszonylag ép. Fiatalkorom óta csontritkulásban szenvedek. Fájdalommal jár ez a betegség, de ami nagyobb baj: helyhez kötött vagyok, már kocsit sem tudok vezetni miatta. Nem szomorkodom ezen, óriási dolog, hogy még vagyok egyáltalán. Még mindig tudok örülni, vannak örömeim az életben. Ma délután például kimegyek a kertbe a napsütésbe. Örülök az életnek, szeretek élni”

– idézi a Bors Máthé Erzsi szavait.

A  Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő arról is beszélt, hogy már nem vágyik a színpadra.

“Hatvanöt év alatt kijátszottam magam egy életre. Hatodik éve, hogy visszavonultam. Nem szeretnék játszani, ha igény lenne rá, akkor sem. Elfáradtam. Van ilyen állapot. Nem tudom, kiüresedtem?”

(Kiemelt kép: Meglepetés archívum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik