Hiro: Nem sértés, ha Justin Bieberhez hasonlítanak

Hiro a Párizs című számával kezdte szólókarrierjét, amire egyetlen hét alatt kétmillióan voltak kíváncsiak, és ezzel stabil első helyet ért el a YouTube-on a felkapottak között.  Ma három és félmillió ez a szám. Interjú.

 

Hallottál már a Hadik Kávéházról?

Sose jártam itt.

1906-tól 1940-ig a legnagyobb magyar írók törzshelye volt. Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső is itt kávézott. Csíped őket?

Megmondom őszintén, nem vagyok egy olvasott ember, inkább a filmek felé hajlok.

Azért hívtalak ide, mert az említett íróknak, költőknek rengeteget jelent Párizs. Jártál már a francia fővárosban?

Nem. Úgy gondoltam, hogy Párizsról a romantika jut mindenki eszébe, és mivel a dalom is romantikus, a város passzol a témához.

Egy sor a dalból: „Olyanok a fogaid, akár a murva, ugyanaz lettél, mint a többi, te is egy utolsó kurva.” Ezt a gondolatot is romantika jegyében írtad?

Igen, a csaj egy picit le lett ringyózva, de pont Párizs említése miatt még mindig romantikus dalról beszélhetünk.

Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Mennyi idő alatt született meg a remekmű?

Kábé egy óra.

Honnan az ihlet?

Sok ember találkozott már olyan típusú lánnyal, akiről a dal szól. Plázázós cicababáknak hívom őket. A dal egy sora különösen illik rájuk: „Csak este látlak mindig, mert nappal az arcod csúnya.” A bulikban ezek a csajok néznek ki a legjobban, nyakig kisminkelve. Aztán hazaviszed őket, és reggelre úgy néznek ki, mint egy kupac szar.

Dühből írtad? Valakinek konkrétan címezve?

Nem. Csak én is találkoztam már rengeteg ilyen nővel. Ez a dal nekik szól.

Letettél róluk?

Le.

És most melyik kategória felé fordítod a szíved?

Egyelőre nincs elképzelésem.

Mondjuk punk csajok?

Az biztos nem.

Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Hét éve tolod a bátyáddal a kőkemény rapet a YouTube-on. Az első klipekben veszélyes kölyöknek tűnsz, most viszont percenként rendezgeted a belőtt séródat. Többször azt állítottad, hogy te vagy a magyar Justin Bieber.

Maradjunk annyiban, hogy ezt inkább mások mondták rólam, de valóban komoly változáson mentem keresztül. Nem sértés, ha Justin Bieberhez hasonlítanak. Én őt elismerem.

Kinek köszönheted a karriered?

Nagyon nehezen indult el a zenekarunk, az AK26 szekere. Tesómmal egy béna kölcsönkért fényképezőgéppel forgattuk le az első klipünket. Mr. Busta adott teret nekünk a kiadóján, a Real Trill Music-on keresztül, a segítségével jutottunk el nagyobb hallgatósághoz. Előtte egy-egy videónkat összesen ötszázan nézték meg, ma már milliós megtekintés fölé megy minden klipünk.

Mit szólnak a nagy változáshoz azon AK26 rajongók, akik eddig vakon hittek abban, hogy ti mondjátok ki az igazságot helyettük, most pedig egy hófehér fürdőszobában látnak enyelegni?

Hát, elég durva beszólásokat kaptam.Vannak kő-raprajongók, akik nem tudják befogadni ezt tőlem.

Mitől puhultál meg?

Többféle zenei világ irányába is szívesen mozgolódom. Régen Csepregi Éva fiával volt egy gyerekzenekarunk. Azokban az években például rockzenét játszottunk, én gitároztam és énekeltem. Később a bátyám biztatására kezdtünk el rappelni.

Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Hallottam rólad egy furcsaságot. Elmeséled, az otthoni fürdőszobádnak mi a legértékesebb darabja?

Nem titok, hogy interneten szoktam olyan vécépapírt rendelni, amire Louis Vuitton felirat van nyomtatva.

Mennyibe kerül?

Ezer forint egy guriga. Napi kettőt lövök el belőle. A forgatásra is vittem egyet, de a menedzsereim megijedtek, hogy termékelhelyezés miatt leszedi a videót YouTube. Ezért a klipből kivágtuk az érintett jeleneteket, helyettük defókuszált csillár látható.

Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Az egyik ujjadra is feltetováltattad a márkát, a karodon Versace embléma látható.

Tudom, hogy beteg vagyok, de szeretném magam szétvarratni luxusmárkákkal.

Kicsit hasonlítasz Vajna Tímeára.

Miben?

Márkamániában. Bár ő nem tetováltatja, inkább vásárolja a világmárkákat. Mit szólnak a lányok, akiket felviszel magadhoz, és a vécében meglátják az extrapapírt?

Általában örülnek, hiszen a zömük ilyen márkájú táskával érkezik. Természetesen a vécépapír és a táska sem eredeti. Amikor bedobod a papírt a kagylóba, egyből lejön róla a fekete felirat. Nem szép látvány.

Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

A nyakad is tetoválva van. Ki az az arc?

Az édesapám. Molnár Tamás.

Édesapád a Jobbik egyik alapítója. Bejön neki a te underground világod?

Eleinte nem követte a munkásságomat, később, amikor sikeresek lettünk, posztolta a számainkat a Facebook-oldalán.

Tudsz különbséget tenni a régi, az édesapádat is soraiban tudó Jobbik és a mostani cuki között?

Nem igazán merülök bele a politikai életbe, ennyire nem vagyok intelligens. Inkább úgy vagyok vele, mint faterom: senkivel nem rokonszenvezem, itt minden a pénzlenyúlásról szól.