Szórakozás

300 óra, 4500 kép, Budapest és Szeged: itt a Tha Shudras legújabb klipje

Hőségben forgatás, több ezer felvétel és egyedi képi világ: nálunk nézhetitek meg elsőként a Napfényt.

A dal apropóját az adta, hogy a zenekar szerint a nyárról rengeteg szám készül, az őszről kevesebb, a kettő közötti átmenetről viszont egy sem. Ez a szám pedig arról szól, hogy a szabadságnak és a vidámságnak nincs vége a fesztiválokkal, és egyébként is:

A pillanat szépségeit meg kell élni. Szeretnénk megismertetni a magyar kultúrával a művészet sokszínűségét, illetve ráébreszteni mindenkit, hogy itt nem léteznek skatulyák, hogy az emberek sokkal befogadóbbak az újra, mint gondolnák!

A klip eredeti ötlete a time-lapse filmekből jött, de több más elem, például stop-motion, hyperlapse, motoros time-lapse, is került bele. Ezenkívül a háromperces videóban kézi fázisrajzolt animáció is szerepel, amin a grafikusok hetekig dolgoztak.

Az egész munka több mint 300 órát tett ki és több mint 4500 fotót készítettek közben.

Két forgatási nap volt Budapesten, egy Szegeden, a két városban pedig majdnem 30 helyszínen forgattak. Mindezt júliusban, 40 fokban, sokszor három órát egy helyben – egy másodperc ugyanis 25 képből áll.

A forgatás előtt szinte mindent megterveztek, a banda szerint ezt máshogy nem is lehet.

Ennél a műfajnál mindent előre ki kell számolni. Nyolcadokra osztottuk a hangszer-mozdulatokat is és azokat osztottuk tovább frame-ekre! Inkább azon izgultunk, hogy a vágószobából ne hívjanak fel minket, hogy valamit újra kell venni

– mondta a 24.hu-nak Molnár Tibi, művésznevén Trap kapitány, énekes.

És hogy mennyire nehéz összeszedni itthon egy olyan kreatív stábot, aki meg tudja ezt valósítani? A Tha Shudras szerint eléggé, de Zsengellér Marcival és a ZenGo csapatával szerencséjük volt.

Nem is húzzuk tovább a szót, íme a klip, amit 4k-ban is megnézhettek!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik