Szórakozás

Utálja a korát, pedig már 60 éves Melanie Griffith

60 évvel ezelőtt, 1957. augusztus 9-én született Melanie Griffith.

Az egyik legtehetségesebb színésznőként tartják számon Hollywoodban. Tehetségét édesanyjától, Nathalie „Tippi” Hedrentől örökölte, aki Alfred Hitchcock felfedezettjeként vált világhírűvé.

Griffith reklámokkal, kisebb tévés és filmes szerepekkel kezdte. 1988-ban vált igazi szupersztárrá, amikor Harrison Ford és Sigourney Weaver partnereként hatalmas sikert ért el a Dolgozó lány című filmmel: Tess McGill szerepéért megkapta a Golden Globe-ot, valamint BAFTA- és Oscar-díjra is jelölték

Fotó: Getty / Kevork S. Djansezian

Plasztikai műtétjeivel legalább annyit foglalkoztak az újságok, mint filmes pályafutásával. Az egykor gyönyörű fiatal nő arca évek óta formálódik, vagy inkább deformálódik. Az egész úgy indult, hogy nem akarta, hogy véget érjen számára a csillogás és a közimádat, utálta a korát, és sajnos nem tudott magának megálljt parancsolni. Képtelen volt lemondani az újabb és újabb beavatkozásokról, mások mellett állítólag ezért is lett vége 18 évig tartó házasságának Antonio Banderassal.

Védelmében hozzá kell tenni: az elmúlt években Griffith szép lassan nullára csökkentette a plasztikai klinikákon tett látogatásainak számát, amitől már most sokkal természetesebb az arca, mint az ezt megelőző egy évtizedben.

melanie griffith (melanie griffith, )
Melanie Griffith

Antonio Banderas előtt Melanie Griffith háromszor is megházasodott. Két alkalommal volt Don Johnson felesége. Első házasságuk 11 hónapja alatt mindketten a drogok és alkohol hatása alatt éltek. Válásuk után Griffith megismerkedett Steven Bauer színésszel, ő segítette az ital és a drogok elleni harcban, és rábeszélte, hogy iratkozzon be Stella Adler New York-i színiiskolájába. Közös gyermekük is született, majd nem sokkal később elváltak. 1989-ben ismét hozzáment Johnsonhoz, és megszületett lányuk, Dakota Johnson. Már nem volt minden rendben a házasságában, amikor 1995-ben a Hárman párban forgatásán megismerkedett Antonio Banderasszal. A média nagy figyelmet szentelt mindkét fél válásának, és rosszmájúan csak egy rövid románcnak jósolták a kapcsolatot, ami végül 18 évig tartott, s közös gyermekük is született.

Fotó: Getty / Jim Spellman

Sajnos tehetsége ellenére Melanie Griffith a 2000-es években nem kapott jelentős szerepeket. Az elmúlt években főleg sorozatokban játszott. 2017-ben látható volt a The Path című drámasorozat egyik epizódjában, valamint a Dabka című életrajzi filmben Al Pacino oldalán. Decemberben jön az amerikai mozikba a The Disaster Artist című vígjáték.

Kiemelt kép: Getty / Jason LaVeris 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik