Szórakozás

Százmilliókat kaszálhat Oszter Sándor a botrányos tavakkal

Mint megírtuk, néhány hete hatalmas földmunkák kezdődtek meg Diósjenőn, Oszter Sándor ugyanis több tavat is ásat birtokán. A fák kivágását és a helyi patak elvezetését – ami veszélyeztet egy természetes tavat a Bözsönyben – azonban nem nézik jó szemmel a helyiek.

Szakértők szerint hektáronként tízmillióba kerül egy halastó létrehozása, de ez a pénz csak akkor tűnik soknak, ha nem tudjuk, hogy egy saját tó zsíros bevételt hoz annak, aki elég ügyes üzletember. A Borsnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő, hasonló üzletben érdekelt informátor hozzátette: a halastó egy egyszeri nagyobb beruházás után hosszú évekig biztos bevételt hoz az ívatás, vagyis a halak szaporítása révén, ezért ez az egyik legkomolyabb pénztermelő üzlet. A tavak ráadásul az ingatlan értékét is nagyban megdobják, összességében százmilliókat hozhatnak.

A szakértő szerint nagyon furcsa, hogy Oszternek minden engedélye megvan a projekthez, mert az észérveknek és az érvényes törvényeknek is ellentmond, hogy vizes élőhely re­konstrukciója néven veszélybe sodorják a Börzsöny legnagyobb tavát.

Oszter nem akart nyilatkozni.

Kiemelt kép: Zih Zsolt/MTVA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik